Nuffnang

Thursday, December 17, 2015

Set demam kanak-kanak Shaklee bantu reda & kurangkan simptom demam

Set demam kanak-kanak Shaklee bantu reda & kurangkan simptom demam

Assalamualaikum & Salam Sayang
Cuaca hari-hari hujan| Bila hujan mulalah badan rasa tak sihat. Biasa kanak- kanak paling kerap terkena demam selsema bila cuaca camni.

Selasa hari tu fa balik je dr JB elok je airis main masak-masak fa beli dia air itam..masa fa bilas badan dia untuk tukar diaper..perasan yg badan dia panas sangat. Cek suhu sampai 40'c! Panik kejap.. padahal sebelum tu ok je berlari-lari. Cek punya cek rupanya gigi geraham airis nak tumbuh. Lagipun dia baru beberapa hari masuk umur 2 tahun. Demam upah la kiranya ni.

Disebabkan fa kat kampung vits yg ade hanyalah vits fa & en.suami.. vits airis just ade omega guard.. lain-lain fa tak bawa & tak tringat langsung nak bawak. Disebabkan airis masih menyusu badan..setiap 5 jam sekali fa telan sustained release vita c shaklee 2 biji. Khasiat vita c itu dikongsi sama dengan airis semasa menyusu.

Biasa kalau anak demam benda paling basic yang perlu kita buat..lap badan mereka kerap. Lap bahagian tengkuk, kelengkang & ketiak. Pakaikan pakaian nipis supaya panas mudah keluar. Letak kain lembab kat dahi & kerapkan lembabkan kain tu.

Airis ni kalau demam dia sendiri tahu macam mana nak selesakan badan dia. Selain menyusu yg kerap, airis mintak mandi. Fa mandikan dia dengan air suam kerap. Pukul 3,5,7 pagi dia bangun nak mandi. Lepas mandi sapukan vicks kat dada,belakang, betis & tapak kaki.
Tapi ikut keadaan anak anda. Airis ok lagi. Sebab tu fa mandikan dia. Kalau anak anda lemah sangat better lap-lap dengan air suam utk elakkan dari sawan tarik!


Suhu badan yang turun atau naik mendadak mungkin mengakibatkan sawan tarik..jadi kerap-kerap pantau suhu badan anak anda & lap-lap badan sekerap mungkin. Jangan bagi badan terlalu panas, susukan dan pastikan anak anda minum air yang banyak.

Airis memang jarang demam. Kalau demam pon paling lama 5 hari. Biasa-biasa 2 hari dah kebah. Fa memang percaya keajaiban susu ibu tu. Kuatkan antibodi melawan penyakit!

Alhamdullilah malam tadi suhu makin turun. Hari ni dia dah sihat sepenuhnya. Semalam balik kl terus bagi dia makan vita c chewable yg fa hancurkan & campur ngan sikit air.
Fa tak bagi airis omega masa dia demam sebab omega akan buat badan bertambah panas.

Jika anda ada anak yg kerap demam & senang dijangkiti, buat lah pilihan tepat dengan beri mereka makanan tambahan penguat antibodi dan imun seperti SET DEMAM KANAK-KANAK SHAKLEE

Pengedar Shaklee Sri Petaling

✔CHEWABLE VITAMIN C (90 biji)
》Menguatkan Fungsi Imunisasi.
》Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan .

✔NUTRIFERON (30 × 1.2g) 
》Merupakan supplemen untuk meningkatkan sistem imun badan
》Nutriferon adalah 'immune booster' yang meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh bagi melawan penyakit.

✔PERFORMANCE DRINK (539g) 
》Membantu mengimbangi kandungan elektrolit dalam tubuh bagi mengelakkan dehidrasi. Suhu tubuh yang tinggi disebabkan oleh demam ini menyebabkan berlakunya dehidrasi (kehilangan cecair yang banyak dari dalam tubuh).
》Dengan pengambilan Performance Drinks ini akan membantu tubuh untuk berhidrasi dengan lebih baik.


** JIKA ANAK ANDA DEMAM YG BERLARUTAN, LEMAH, MUNTAH KERAP, SUHU MENINGKAT DAN TAK TURUN, BAWA JUMPA DOKTOR DENGAN SEGERA BAGI MENGELAKKAN DARI KEMUDARATAN

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿


SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...