Nuffnang

Tuesday, April 5, 2016

Peel off Charcoal Mask Daiso - Tarik keluar semua Whitehead


Sebenarnya fa bukan la seorang yang rajin nak jaga kulit muka. Lepas ada anak memang jarang la nak ber'masker' ni. Lebih rajin nak scrub muka guna NutriWhite Makeup Remover itu pun jarang juga laa.. Kalau seharian kat rumah tak keluar memang tak cuci pon muka. Pagi je la cuci guna NutriWhite Cleanser

Dulu masa zaman anak dara memang duit habis dekat Guardian beli macam-macam jenis produk penjagaan wajah sebab muka fa ni jenis berminyak. Pori-pori agak luas juga laa dan masalah whitehead kat hidung memang ketara. Selalu fa akan guna Biore Pore pack Strip tapi macam kurang berkesan. Cam tak puas hati je bila tengok.

Whitehead ni sebenarnya kotoran (kulit mati, minyak, bakteria) yang terumbat kat pori-pori. Sebab tu kena rajin mencuci muka..scrub muka. Fa sebab dok rumah kan.. tahu-tahu sajelahh ye..


Sepupu fa suggest Peeloff Charcoal Mask Daiso (Kedai Jepun RM5.30) dah nama pon kedai RM5.30 jadi mask ni pon RM5.30 termasuk GST. disebabkan kulit fa ni sensetif, takut gak nak beli & guna kan.. lepas google baru beli. So far review & feedback orang yang pakai ni semua ok & puas hati.

Fa try pakai kat area hidung & dagu dulu mula-mula. Sebab nak tengok kot tak sesuai ke kan.. so far lepas guna, tanggal & bersihkan takde merah-merah kat tempat fa sapu tu maknanya fa sesuai dengan mask ni. Tapi 1st time sapu nipis je.. jadi bila peel tu ade la white head yang besar-besar ikot sekali. Tapi tak semua.

Jadi kali kedua fa buat sapuan agak tebal sikit seluruh muka. Takde buat pape kan, airis pulak asik nak usik je. Dah la benda ni mengeras kat muka..senyum pon takleh, cakap pon takleh.. tepis-tepis je la tangan si Airis.


Jangan kecam mak k bila tengok gamba ni!!

Sebab cuaca panas..cepat la kering mask ni.. cabut dari bawah keatas.. hasil dia.....


Kat hidung


Kat sekitar muka & pipi

Nampak takkkk punya banyak whitehead yang keluar.. geli gila bila tengok tapi shok laa rasa bersih je muka. Tengok kat mata kasar memang muka fa taknampak pun whitehead ni, bila guna mask kelua segala datuk nenek...Lepas dah tanggal tu cuci muka dengan Nutriwhite Cleanser memang lembut je rasa kulit muka. Mana yang whitehead baki-baki tu hilang terus lepas cuci dengan NW Cleanser.


Boleh laa buat seminggu sekali ke atau bila nampak terlalu banyak Whitehead kat muka. Anda mencari produk penjagaan wajah yang natural & bagus - NUTRIWHITE sangat Recommended! Bukan sebab fa jual Shaklee tapi fa sharing sebab fa adalah pengguna NW ni




posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...