Nuffnang

Thursday, December 11, 2014

Resepi Bayi 11 bulan keatas : Pancake kurma & cheese

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Fa nak share resepi menarik yang sesuai anda buat sebagai sarapan untuk si manja anda - pancake kurma dan cheese. Pancake ni sebenarnya fa buat hari isnin. Macam biasalah kalau isnin mesti dah taktau nak masak ape. Jadi buat jelah pancake ni. Resepi ni fa jumpa kat mana tah. Tapi fa save kat draft HP. Cuma dalam resepi tu dia guna fresh milk, fa bancuh guna air putih je. :)

Benda hitam kecik-kecik tu Habatus Sauda fa tabur-taburkan atas pancake.

Bahan bahan
3 sudu besar Tepung atta (tepung chapatti)
Unsalted butter
Cheddar cheese (parut)
Air
1 biji Kurma (cuci dan rendamkan dalam air panas)



Cara-cara
■ Bancuh tepung atta dengan air dan unsalted butter yang dah cair.
■ Kurma tadi buang kulit dan biji, campurkan isi dalam bancuhan tepung
■ Parutkan cheese dalam bancuhan tepung - kacau hingga sebati
■ Masak dalam non stick pan tanpa minyak. - buat macam nak masak lempeng.
■ hidangkan dan sapu unsalted butter atas pancake tu.


*Fa tekap dengan penekap rabbit kasi airis teruja sikit nak makan :)
Selamat mencuba!!

===================================================================
Tingkatkan selera anak anda dengan Meal Shakes Shaklee!
*Sesuai untuk anak setahun ke atas.


✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...