Nuffnang

Friday, June 10, 2016

Bawa Airis Iftar & Berkelah


5 Ramadhan ... amacam puasa? Ok? Dah hari ke 5 puasa selalunya badan dah serasi yang kita berpuasa.. alhamdullilah fa masih belum tinggal puasa walaupun kenkadang tu rasa tekak kering sangat sebab airis menyusu badan non stop. Memang kadang tu ada masa-masa rasa jugak letihnya dan lagi teruk kalau gastrik tu datang. Tapi badan mampu bertahan sebab fa memang yakin ESP bantu dalam masalah gastrik fa ni sepanjang puasa. ☺

Semenjak puasa ni memang belum lagi pergi bazar ramadhan. Kalau sebelum ni memang jadi rutin gak pergi bazar ramadhan. Tapi kali ni rasa nak masak je jamu famili. Lagi puas hati kan. Cuma semalam fa gantung periuk sebab suami ajak pergi bazaar dekat Putrajaya. Dah suami ajak laju je kita 'ok'..

Sebelum ade airis.. masa kerja dulu memang akan pergi beli di bazaar. Yelah nak masak memang tak sempat.. kerja lak kat KLCC tau kan betapa jem nya nak balik. Jadi bazaar la tempat kami tuju. Lepas tu lepak la mana-mana untuk berbuka. Selalu dalam kereta memang ada satu beg pinggan mangkuk. Berkelah la mana-mana hidang & berbuka.. Feefilling romantik gitu!..hehehhe

Semalam en.suami ajak berkelah berbuka macam dulu. Kali ni dengan Airis.. Prepare beg pinggan mangkuk & straight pergi bazaar Putrajaya.

Memang ramai.. jem.. tapi habis jugak la dekat nak rm40.. fuhh tak boleh buat hari-hari gini. Kalau dulu rm40 boleh dapat macam-macam smpai tak habis siap boleh smbung makan sahur. Tapi sekarang Rm40 tu dapat cukup-cukup makan je.. huhuhu

Murtabak rm4.50
Air tembikai rm3
Nasi kerabu rm7
Nasi ayam rm5
kue tiaw kawah rm4 (sikit je dapat..sekali telan habis....)
jus 'bigcup' dragon fruit rm5 (terbeli kat sini padahal jalan-jalan orang lain jual rm3 je.. pastu tawar gile..huhuhu)
Kepak Ayam madu 5 keping +
Pedal ayam 4 cucuk rm12

Dah berapa dah tu.. Tekak memang nak macam-macam tapi kena tahan.. kalau tak habis terus duit sehari.. hehehhe



Lepas dah habis shopping makanan masuk kereta dah azan maghrib terus cari pot nak berbuka. Airis la paling seronok. Selalu terperap je kat rumah kan.. 1st time bawak dia berkelah macam ni.



Sekali sekala kan.. eratkan kekeluargaan :)

Ape cerita iftar korang?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...