Nuffnang

Monday, November 3, 2014

Keistimewaan Omega Guard dalam setiap Set.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Seperti yang digembar gemburkan, promo bulan ni ialah Omega Guard. Ramai lagi yang bisik-bisik Omega guard shaklee ni bukan ke sama je dengan Minyak Ikan yang bersepah dekat luar tu. Ape je beza omega guard ni dengan minyak ikan yang lain.


Keunikan Omega Guard Shaklee

■ Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.
■ Kebanyakan jenama lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc .
■ Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya)
■ Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana di hati lah terdapat kandungan toksik tinggi.
■ Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies.Ikan-kan yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain.
■ Omega guard (minyak ikan) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA.
■  Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen
■ EPA. EPA dan DHA juga penting dalam diet wanita hamil akan memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi.
■ Fungsi penting dalam pembentukan hormon prostaglandins. Hormon prostaglandins ini berfungsi menyeimbangkan tekanan darah, blood clotting, keradangan dan fungsi buah pinggang.
■ Pengambilan tinggi omega 3 semasa kehamilan boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi.

Omega sama seperti ESP dimana Omega juga banyak digandingkan dengan supplement Shaklee yang lain. Diantara gandingan mantap Omega Guard ialah:

1) Set Sendi




Fungsi Omega Guard dalam set sendi:
♥ Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi, maka ia kurangkan sakit pada sendi. Omega 3 juga boleh jadi pelincir, maka kita boleh bergerak dengan lebih aktif. Terdapat kajian menunjukkan pengambilan asid lemak Omega 3 bersama glukosamina dapat tingkatkan kesihatan sendi berbanding mengambil glukosamina sahaja.

2) Set Kehamilan (trimester 2/3) & penyusuaan



Fungsi omega dalam set kehamilan
♥ OmegaGuard (EPA & DHA)DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Atas sebab ini pakar mencadangkan supliment Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

3) Set Gout

Fungsi Omega dalam Set Gout
♥ Sangat penting untuk pesakit Gout yang teruk, Omega Guard penting untuk mengelakan inflamation pada sendi-sendi pesakit. Ianya juga adalah sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak menjadi lebih teruk.

4) Set Slimming


Fungsi Omega Guard dalam set slimming
♥ Omega Guard ni adalah sumber asid lemak Omega -3 yang paling tinggi.Jika kita nak turunkan berat badan dengan cara yang lebih mudah, pastikan kita memasukkan sumber asid lemak omega-3 dalam diet kita. Dengan memakan makanan yang tinggi dengan omega-3 akan mempercepatkan pembakaran lemak badan.

5)Set Kanak-kanak


Fungsi Omega dalam Set Kanak-kanak
♥ Minyak ikan yang paling tulen mengandungi 7 jenis asid Omega 3 termasukEPA, DHA, ALAMembantu tumbesaran, perkembangan dan fungsi otakMeningkatkan daya ingatan dan pembelajaranMeningkatkan sistem imunisasiMenapis segala virus dan bacteria daripada badan.Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.

6) Set Ekzema

Fungsi Omega dalam Set Eczema
♥ Penyakit eczema mempunyai kulit yang kering dan sangat sensetif jadi ia dapat membantu memastikan kulit sentiasa kekal lembab dan membantu menguatkan membran sel mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.

7) Set Buasir



Fungsi Omega dalam Set Buasir 
♥ Baik untuk sendi dan otot. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur yang membengkak sehingga proses pembuangan air besar menjadi perit. Omega bertindak membantu untuk mengecutkan otot-otot yang bengkak tersebut.

8) Set Asma/alergy



Fungsi Omega dalam Set Asma
♥ Selalunya pengidap asma akan diberikan dengan steroid yang akan memberi kesan sampingan dalam masa jangka yang panjang. Dengan pengambilan Omega 3 mampu bertindak sebagai steroid tetapi tidak akan memberi kesan sampingan seperti steroid. Kajian menunjukkan mereka yang menghidap penyakit inflamasi seperti asma mempunyai kandungan Omega - 3 yang rendah. Oleh itu pengambilan Omega -3 dari minyak ikan yang terbaik Omega Guard membantu meredakan inflamasi.

=======================================================================
PROMOSI OMEGA GUARD SEPANJANG BULAN NOVEMBER 2014


BELI 6 FREE 1
+ Free MEMBERSHIP
+ CASH BONUS
+ FREE 1 BOTOL OMEGA (Worth RP RM136)

@

BELI TWIN PACK (2 botol)
+ 5% OFF

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...