Nuffnang

Thursday, July 11, 2013

2nd Trimester - Feeling Great with Set Kehamilan Shaklee

Salam semua.
2nd day of puasa today.. Alhamdullilah mamy & baby masih lagi ok.. semangat nak berpuasa penuh still lagi berkobar-kobar. Insyaallah.. walaupun tiada paksaan akan cuba sehabis baik.
Fa bukan nak bercerita pasal puasa hari ni. Fa nak cerita pasal 2nd Trimester. Sampai sekarang kalau tengok perut yang memboyot ni masih tak percaya yang fa pregnant. Rasa bersyukur sampai kehari ni.. lagi teruja bila Fa dah dapat rasa pergerakan baby dalam ni. Pergerakan tu macam rasa geli-geli, macam angin je dalam perut. Nanti masuk 5 bulan boleh la babah pulak rasa.hihihi.
Sepanjang masuk Trimester ke-2 ni Fa add OMEGA GUARD Shaklee dalam pengambilan vitamin seharian. Selain Vitalea, B Complex, Ostematrix & Vita C, Omega ni pon baik untuk perkembangan otak bayi.
Fa Start makan SET KEHAMILAN SHAKLEE ni bila fa tau fa pregnant. Alhamdullilah, walaupun fa still dapat morning sickness awal kehamilan tapi tak la teruk sangat. Cuma pedih ulu hati bila lambat makan tu macam dah jadi rutin. Sebab fa ni jenis suka lengah makan kalau sibuk. Tapi masuk 2nd Trimester dah normal. Fa langsung tak ambil ubat Klinik. 100% Shaklee. Jom baca kebaikan SET KEHAMILAN yang dicadangkan.




Trimester 1 

1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.
Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi. Membantu ibu untuk menstabilkan bacaan hb.

2) Sustained Release Vita-C
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

3) B-Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik. Selain itu, untuk mambantu mengurangkan morning sickness ibu hamil pada trimester 1.

4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

Tambahan untuk Trimester 2&3 

6) OmegaGuard (EPA & DHA)
DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Atas sebab ini pakar mencadangkan supliment Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.
*Kredit to Ummierna.blogspot.com 

Shaklee ID (949399)


Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & dapatkan harga Penjimatan. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...