Nuffnang

Wednesday, November 26, 2014

Cegah Serangan Jantung dengan Omega Guard

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sakit jantung merupakan pembunuh utama rakyat Malaysia masa kini. Tekanan, Stress, Pemakanan, Keturunan, penghisap rokok tegar, tekanan darah tinggi, diabetis dan kolestrol tinggi diantara faktor-faktor penyebab serangan sakit jantung yang kebiasaannya terjadi pada individu berumur lewat 40-an yang mempunyai risiko serangan sakit jantung.


Bagaimana Omega Guard membantu pesakit jantung?


Salah satu kebaikan omega 3 ialah menurunkan tahap trigliserida (lemak dalam darah) ke tahap yang lebih rendah dan mengurangkan risiko serangan sakit jantung, strok dan rentak jantung yang tidak normal bagi mereka yang pernah mengalami serangan jantung.

Omega Guard shaklee melindungi jantung anda kerana ia membekalkan asid lemak omega 3 berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal, dimana ia mampu mengurangkan risiko penyakit jantung.Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan pengambilan asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronori.

Asid lemak dalam minyak ikan (DHA dan EPA) bukan sahaja menjaga jantung dan salur darah (Arteri) tetapi juga dapat turunkan kadar kolestrol dan tekanan darah dalam badan.
Omega 3 boleh mengurangkan risiko komplikasi dan kematian kepada mereka yang telah disahkan ada penyakit jantung.
"Satu kajian mendapati, mereka yang telah mengalami serangan jantung dan mengambil minyak ikan, mereka mempunyai risiko kematian 45% lebih rendah dari mereka yang tidak mengambil minyak ikan. Ikan dan minyak ikan boleh memperlahankan arteriosclerosis dan merendahkan risiko serangan strok"
Apa itu Triglycerides ?

Triglycerides ialah sebatian lemak , seperti LDL ia juga tidak baik untuk badan. Biasanya dijumpai dalam produk tenusu, daging dan minyak masakan . Ia juga dihasilkan oleh sel lemak dan hati manusia. Tahap triglycerides yang ideal haruslah kurnag daripada 1.7mmol/L . Kadar triglycerides yang tinggi boleh meningkatkan risiko sakit jantung .

Selain itu Minyak Omega -3 membantu mengurangkan kolestrol tinggi dan tekanan darah tinggi dan juga membantu dalam banyak penyakit seperti:
- diabetes
- sindrom usus (IBS)
- artritis reumatoid
- masalah kulit
- osteoporosis
- kemurungan
- ADHD (perhatian defisit hiperaktif gangguan)
- asma
- pelbagai jenis kanser (terutamanya payudara, kolon dan prostat kanser).

Anda boleh dapatkan juga Set Jantung Sihat Shaklee untuk kesihatan jantung yang menyeluruh.


✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...