Nuffnang

Thursday, August 6, 2015

ESP Shaklee minuman berprotien pemberi tenaga dan berkhasiat

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat pagi khamis.
Alhamdullilah Allah beri umur yang panjang & kesihatan yang baik hari ini hendaknya. Sementara tunggu angah turun nak beli breakfast, macam biasa laptop ni lah yang fa jenguk dulu. Selalunya lepas subuh fa jarang tidur sebab kalau tidur mesti fa akan bangun pukul 10 pagi dan segala kerja-kerja rumah terbengkalai. Kalau dah pukul 10 pagi tu perasaan malas mesti ada. Lagi pun lepas subuh tak elok sebenarnya tidur. Allah itu menurunkan rezekinya, rahmatnya setiap pagi selepas terbit fajar. Mood selepas subuh ni lain sikit. Lagi rasa bersemangat. Sebab itu kalau berpagian bangun, fa akan settlekan sebahagian kerja rumah seperti masak breakfast untuk en.suami, kemas rumah dan update blog selagi airis tak bangun. Nanti airis dah bangun memang semua kerja akan delay.

Fa suka bangun pagi sebelum makan breakfast berat-berat, fa akan minum segelas ESP. Kalau ade fresh milk, fa akan bancuh dengan sesudu ESP. Kalau tak ada, fa gemar juga mix dengan milo atau horlick. ESP dapat memberi tenaga berpanjangan. ESP juga buat kita tahan lapar. Selalunya bila bangun pagi fa jenis yang lapar, kalau lambat makan terus perut masuk angin sekaligus terus gastrik. Jadi dengan bancuh segelas ESP akan buat fa tahan lapar sampai lah fa dapat makan heavy breakfast sekitar pukul 10 pagi macam tu.

ESP ni memang hot stuff, asal restok je licin, asal restok je habis kena sapu orang beli.Alhamdullilah. Macam-macam cerita dari cerita baik ke tak baik orang buat tentang ESP ni. Tapi sesiapa yang pengamal tegar Shaklee dan sesiapa yang dah rasa sendiri ESP shaklee ni mesti tahu kebaikan dan kelebihan Soy Protein ini berbanding Protein lain yang dijual di luar sana.


Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan soya. Banyak kajian dan ujian klinikal telah dibuat dan terbukti dimana protein yang menggunakan sumber soya adalah yang terunggul dalam penjagaan kesihatan.

Perbezaan ESP dengan soya protien lain ialah ianya diiktiraf diseluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprihensif serta mempunyai kualiti PROTEIN soya yang terbaik dan bebas GMO (non-Genetically Modified Organism)

Setiap 850gm (satu tin ESP Shaklee) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. ESP Shaklee merupakan satu-satunya di pasaran yang membekalkan 9 asid amino penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita, dan ianya diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral dimana ianya sangat sesuai diambil oleh semua peringkat umur lelaki mahupun perempuan.


ESP sesuai untuk semua.
Sesuai untuk mereka yang ingin tenaga tambahan
ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya.

Sesuai untuk mereka yang ingin dapatkan bentuk badan yang cantik dan anjal
ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, mengelakan badan dari menggelebeh pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru

Sesuai untuk mereka yang berdiet & ingin mengekalkan berat badan ideal
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Sesuai untuk mereka yang merancang untuk hamil
ESP berperanan untuk menstabilkan hormon dalam badan sekaligus membantu untuk kesuburan.ESP juga membantu membina sel-sel tisu rahim yang baru dan lebih kuat untuk menampung bayi. ESP juga membantu menghasilkan ovum dan sperma yang berkualiti dan sihat.

Sesuai untuk ibu hamil
Wanita hamil memerlukan sekurangnya 70g protien sehari.Protien baik untuk perkembangan otak bayi yang sihat seawal persenyawaan, juga penting untuk pembentukan otot bayi dalam rahim ibu.

Sesuai untuk ibu berpantang dan menyusukan bayi
Tidak mengandungi kolestrol sesuai untuk wanita yang berpantang.Ibu berpantang akan merasa lebih bertenaga dan lancar menghasilkan susu. ESP juga mengenyangkan lantas mengurangkan keperluan untuk ibu yang menyusu untuk makan banyak dan memudahkannya mendapatkan berat badan ideal dengan segera. Bukan itu sahaja, protein juga penting dalam penghasilan dan pembaikan sel-sel badan. Jadi, ibu yang berpantang amat digalakkan untuk mengambil ESP bagi memulihkan diri dan membaiki kulit-kulit yang kusam. ESP juga dapat merangsang pengeluaran susu yang cepat dan juga merupakan milkbooster

Sesuai untuk mereka yang ingin kekal cantik dan muda
ESP dapat membantu kulit wajah berseri, anjal, mengurangkan freckles dan pigmentasi seperti awet muda dan membantu menghilangkan parut jerawat.
ESP membantu memulihkan kedutan dan merangsang regenerasi kulit dan otot juga membantu dalam masalah rambut gugur dan beruban.

Sesuai untuk pesakit kencing manis
Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

Sesuai untuk pengidap gastrik
Sebagai pelapik perut dan menahan lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidrolik di dalam perut.Oleh itu dapat elak rasa kepedihan perut dan ulu hati.Sesuai yang menghidap gastrik.

Menarik tentang ESP dan kenapa anda perlu dapatkan secanister untuk anda hari ini juga.

  • ESP dapat membantu kulit wajah berseri, anjal, mengurangkan freckles dan pigmentasi seperti awet muda
  • ESP membantu memulihkan kedutan dan merangsang regenerasi kulit dan otot.
  • ESP membantu dalam masalah rambut gugur dan beruban.
  • ESP membantu menghilangkan parut jerawat.
  • ESP memberikan tenaga yang berpanjangan juga menjadikan badan lebih cergas, lebih sihat dan kurang letih.
  • ESP membantu memberi rasa kenyang berjam-jam.
  • ESP membantu mengurangkan berat badan.
  • ESP bertindak sebagai MILK BOOSTER, menambahkan penghasilan susu ibu.
  • ESP membantu mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
  • ESP membantu memulihkan fungsi prostat lelaki- keupayaan menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser dari merebak.
  • ESP membantu mengurangkan gejala tekanan, kemurungan, kebimbangan, ketakutan dll.
  • ESP membantu meningkatkan keupayaan seksual.
  • ESP membantu menganjalkan dan mengembalikan kecantikan payudara.
  • ESP membantu memberikan tenaga kepada ibu hamil dan membantu perkembangan fetus dalam kandungan.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Shaklee ID (949399)

SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu



Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...