Nuffnang

Saturday, August 15, 2015

Anak susah nak makan? Tingkatkan selera makan dengan Meal Shakes Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Baru settle masak dinner Airis. Selalu airis suka kalau fa goreng ikan. Dia akan makan banyak dari biasa, tapi bukan makan nasi, hanya makan ikan. Tapi tak akan hari-hari ikan kan? Airis suka sayur, tapi sayur pun dia ada faveret dia. Kalau dulu dia suka makan carrot, tapi sekarang kalau fa masak lauk carrot dia akan keluarkan balik atau ketepikan. Jadi tadi fa buat kan dia broccoli goreng tepung. Ha...alhamdullilah Airis makan broccoli tu laju je. Tak sempat nak ambil gamba. Untuk yang nak resepi broccoli, refer kat bawah ni ye.

ehsan google
Bahan-bahan :
Broccoli
Telur
tepung gandum + tepung jagung (atau gunakan tepung serbaguna)
garam
black pepper

Cara -cara :
Potong broccoli kecik-kecik
pecah telur, letak garam & black pepper
mix tepung gandum & tepung jagung

salut kan broccoli dalam telur & tepung - goreng hingga warna keemasan
siap :) Senang kan? Senang & sedap.

Anda risau anak anda tak dapat cukup nutrisi sebab selalu memilih makan atau tak gemar nak makan? Kenapa tak bancuhkan je minuman kegemaran anak anda dengan sesudu meal shakes? Selain dari meal Shakes membekalkan nutrisi lengkap buat si anak, selera anak anda juga akan bertambah. Dari memilih makan, terus akan berselera makan.


Testimoni ni dari customer fa, dia beli meal shakes sebab anak dia kurang makan. Memilih untuk makan & ada masalah sembelit. Alhamdullilah lepas consume Meal Shakes anak dia dah tak ada masalah memilih makan. Masalah sembelit pon dapat diatasi.

15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:

  • Kurangkan Ekzema
  • Untuk Tumbesaran
  • Untuk Perkembangan Minda
  • Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
  • Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  • Untuk Anak kekal aktif
  • Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  • Meningkatkan berat badan anak
  • Membantu anak fokus
  • Membantu kurangkan kekerapan asthma
  • Mengatasi masalah sembelit pada anak
  • Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  • Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  • Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  • Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
  • Satu botol Meal Shakes ni boleh tahan lama sebab sehari sesudu kecil je bukan bancuh macam bancuh susu tu :)

Manfaat Utama Meal Shakes
► Nutrisi Lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin,mineral, dan zat.
► Membekalkan nutrisi kepada tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa) membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
► Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folic, biotin, kaya dengan kalsium magnesium yang diperlukan untuk pembinaan tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
►Anti oksidan - Mengandungi vitamin A,C,E, Zinc, Selenium, yang merupakan agen ati-oksida melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
► Megembalikan seri wajah - Mengandungi Vitamin B yang lengkap, zat Besi dan copper yang cukup untuk bina sel-sel darah merah yang sihat sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
► Detoksifikasi - Kaya dengan serat untuk membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut & usus
► Rasa yang lazat - Perasa vanila yang lazat, tidak mengandungi pewarna & gula tiruan.

✿✿✿✿✿✿✿✿

Shaklee ID (949399)

SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu



Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...