Nuffnang

Thursday, August 13, 2015

Alfalfa Complex untuk legakan hidung tersumbat & alergi akibat resdung.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kebelakangan ni fa diduga dengan kegatalan hidung & hidung tersumbat setiap malam sampai fa tak boleh nak tidur. Hidung sumbat tu menyukarkan fa tidur sebab kesukaran nak bernafas. Fa sememangnya ada resdung, & resdung tu macam semakin teruk baru-baru ni. Fa pulak makan memang tak pantang. Memang terimalah padahnya. Memang cadangnya nak pergi buat rawatan resdung. Sebab terasa lendir & hidung sumbat serta kegatalan hidung tu sangat merimaskan. Dari sehari ke sehari nak pergi tapi tak pergi-pergi.

Rawatan resdung bagus sebenarnya untuk meredakan dan memulihkan resdung. Setahu fa rawatan yang fames sekarang yang keluarkan lendir dari hidung. Kalau lendir dah keluar mesti lega kan? Tapi lepas buat rawatan ni kena pantang makan. Supaya resdung tak kembali. Kalau fa dah berjaya pujuk en.suami pergi buat rawatan resdung, fa akan share dekat sini ye :)

Malam semalam fa tak boleh tidur sebab hidung tersumbat. Tidur tak lena sekejap-sekejap terjaga. Kepala start sakit sebab tidur sekejap-sekejap. Buat worst sampai tak boleh nak bernafas. Pukul 2 pagi terjaga terus telan Alfalfa 2 biji, sapu minyak angin kat batang hidung, dahi & leher. Alhamdullilah hidung tersumbat tu terus lega. Fa boleh sambung tidur balik sampai pagi tanpa hidung tersumbat. Pagi tadi keluar hingus pekat. Mungkin sebab fa makan Alfalfa malam tadi.

Gatal hidung, hidung tersumbat, gatal dibahagian muka & hidung, kerap bersin tu merupakan tanda-tanda resdung.

GEJALA RESDUNG (SINUSITIS)
• Hidung selalu tersumbat
• Lender dari hidung dan tekak
• Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
• Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
• Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
• Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya

KEMUDRATAN RESDUNG (SINUSITIS)
• Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
• Jangkitan otak
• Sakit tekak yang kronik
• Jangkitan tulang muka
• Menerukkan keadaan lelah
• Berdengkur secara kronik
• Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
• Alahan hidung
• Selsema biasa yang melarat


SET RESUNG / SINUS SHAKLEE


B Complex

  • Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.
Vitamin C
  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  • Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.
Alfalfa Complex
  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  • Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  • Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.
Anda rimas dengan kegatalan hidung & masalah hidung tersumbat? Redakannya dengan SET RESDUNG/SINUS Shaklee. Mungkin dapat membantu masalah anda.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿


Shaklee ID (949399)

SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu



Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...