Nuffnang

Saturday, December 20, 2014

Resepi bayi 1 tahun : Chicken Spaghetti

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Actually spaghetti ni fa buat masa birthday airis untuk breakfast dia. Airis kalau fa masak spaghetti untuk babah, dia akan makan mee spaghetti tu banyak. Jadi fa pun buat la untuk dia skali ngn homemade tomato sauce. Lagi special anty mama yang buat sos ni. Memang terbaikkk. Meh fa share recepi kat sini.


★ Homemade tomato sauce:
2 biji tomato ( besar)
- cuci tomato.
- Potong bawah tomato
- Didihkan air dan masak tomato sampai lembut/kecut
- Sejukan
- buang kulit dan biji dan kisar Halus
- masak dengan garlic ketuk.

★ Chicken Spaghetti
Masak spaghetti sampai lembut (sebab airis yang nak makan, fa rebus sampai betul2 lembut)
Ayam cincang
Mixed vegi (optional) fa cuma ambil carrot dan peas je sebab jagung tu cam keras risau airis tercekik.
Bawang merah/putih - cincang halus
Unsalted butter/olive oil
Cheddar cheese

● Tumis bawang-bawang dengan unsalted butter/olive oil sampai naik bau.
● Masukn Ayam, tumis sampai masak
● Masukan mixed vegi
● Bila ayam dah masak, masukan homemade tomato sauce,
● tabur secubit black pepper
● kalau rasa pekat boleh letak sikit air.
● letak atas speghetti yang dah masak.
● parut cheese dan bakar dalam microwave kejap untuk cairkan cheese.

Siap ♥♥♥
Ps: mee spageti tu kalau boleh potong kecik2 supaya baby senang nak makan dan tak tercekik.
Sila pantau anak-anak korang time dia makan ye.

♥Sharing is caring ♥


✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...