Nuffnang

Saturday, July 12, 2014

Food Feeder untuk bayi mudah makan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Semalam punya cerita. Fa tengah blogwalking untuk cari resepi bubur Airis. Hari ni Airis dah masuk 7 bulan. Alhamdullilah, Semalam Airis tak boleh tidur sampai pukul 4 pagi tak tahulah ape sebabnya. Tapi dok isap-isap jari macam lapar. Ke happy dah masuk 7 bulan?

Tapi bila tringat petang semalam memang bagi airis puree carrot tapi satu cube je. macam sikit & nampak airis macam nak lagi, cuma fa panaskan satu cube je masa tu. selalu 1 cube beku tu boleh dapat setengah mangkuk tapi semalam nampak macam sikit. Maybe masa fa buat beku tu tak penuh satu cube kot. haiss. Malas nak panaskan lagi sebab nanti dia tak habis pulak.

Sebab tu blogwalking cari resepi bubur sebab mungkin airis dah perlu makan bubur sebab badan dia yang montel tu mana cukup setakat puree carrot kan? Kalau bubur tu kan nasi, kenyang sikit lena tidur jugak nanti. Nanti fa share resepi bubur nasi Airis ye.

Masa blogwalking tu lah fa tahu pasal FOOD FEEDER. Ya Allah.. kenapalah baru hari ni tahu pasal food feeder ni? Kalau tau dari dulu tahu kan bagus. Senang sikit nak leka kan dia kalau bawak pergi makan kat luar atau time kami makan takde lah airis bosan tengok kami makan kan? lagi pon food feeder ni elok untuk elakkan anak tercekik masa makan..

Food feeder ni bentuk dia macam punting, cara nak pakai senang je, masukkan buah,sayur,ikan atau ayam dalam punting tu, bagi kat baby, baby gigit sampai kuar kat lubang-lubang kecik kat punting tu. Faham tak??
Food Feeder "kidsme"  


Cara guna Food feeder Kidsme - Sumber google
Food Feeder ni boleh beri pada bayi seawal 4 bulan. Memandangkan Airis dah 7 bulan, kuat menggigit, fa pun gigih google mana nak beli food feeder ni.

Food feeder ni ada macam-macam jenis, macam yang fa attached atas tu jenama Kidsme. jenama yang popular gak lah orang beli. Punting dia jenis silikon. Kalau tak suka silikon boleh pilih jenama lain yang gunakan kain macam jenama Munchkin.

Food Feeder "munchkin"
Cara guna food feeder "Munchkin"-sumber google
Fa pilih Kidsme, sebab fa rasa punting silikon tu lebih praktikal & senang nak cuci. Punting tu pon boleh ganti.Fa beli kat online je. Fa beli kat Baby Shop For Mommies harga RM29.00.

Kidsme pon ada yang set sekali dengan chain yang boleh klip kat baju (so takdelah jatuh ke bawah kalau anak jenis suka baling-baling benda) & sekali dengan storage yang sesuai untuk travel. Tapi fa beli single je add satu lagi punting silikon extra saiz L (sesuai untuk 6 bulan++)

ok nanti fa buat review pasal food feeder kidsme ni ye. Nak masak berbuka dah. Selamat berbuka semua. :)

baby kunyah Food feeder- Google

Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...