Nuffnang

Thursday, April 10, 2014

Sakit pinggang lutut dan tapak kaki hilang dengan Ostematrix

Assalamualaikum Semua

Disebabkan bulan ni bulan Ostematrix jadi fa nak cerita pasal ostematrix.

Selain ESP, Ostematrix ni jugak supplemen yang mendapat sambutan & sentiasa direstok setiap minggu. Hebat tak?? Mesti la hebat, Ostematrix ni bukan sekadar kalsium.  Sebiji Ostematrix bersamaan dengan segelas susu. Jadi mereka yang taksuka minum susu boleh ambil Ostematrix untuk pastikan tulang anda mendapat kalsium yang mencukupi.

Masa mengandung kan Airis. Tipulah kalau fa cakap fa takpernah cramp kaki, takpernah buasir, tak pernah lenguh pinggang fa pun normal human tapi dalam 9 bulan preggy tu fa cuma kena attact dalam sekali dua itu pun diawal kehamilan. Kecuali buasir yang fa kena bila perut dah membesar. Kenapa fa cerita pasal ni? sebab nak bagitau yang fa amalkan makan ostematrix setiap malam sebelum tidur untuk pastikan fa tak kena attact dengan sakit-& lenguh-lenguh badan.


Fa suka minum susu tapi masih jugak sakit-sakit badan. Fa suka makan cheese tapi masih jugak sakit gigi & gusi berdarah. Fa suka  kunyah badam tapi masih jugak lenguh kaki itu maknanya badan masih kurang kalsium. Ye lah tengah preggy kan, kalsium semua tu dah bagi kat Airis dalam perut masa tu. Kalsium juga perlu untuk perkembangan & pertumbuhan tulang tulang yang kuat bagi bayi.

Bila tengah menyusukan Airis pulak, Fa memenag perlu sangat-sangat Ostematrix ni sebab nak pastikan susu fa ni penuh kalsium dan fa sendiri perlu kalsium yang mencukupi untuk elak dari osteoporosis. Lagipun Airis suka nenen masa baring, memang sakit pinggang dan badan. 

Fa balik kerja pulak naik LRT. Dalam LRT memang tak duduk la kan. Balik mesti sakit-sakit satu badan. Jadi Ostematrix lah penyelamat.

Fa bagi babah makan ostematrix ni sebab kerja dia kat site kena kehulu kehilir, drive kesana kesini kaki pun selalu cramp. Babah jarang minum susu lagi la kan. Bila makan ostematrix ni setiap malam, esok bangun rasa segar je badan. Lenguh-lenguh kaki pun takde.

Mama pulak cakap bila makan Ostematrix dengan AJHT (advance joint health) badan pun tak sakit-sakit macam selalu. Kaki pun tak cramp lutut pun tak sakit. Solat pun boleh macam biasa. Tak perlu kerusi lagi :)


Siapa yg perlukan Ostematrix nie??

mereka yg ada masalah dalam pertumbuhan
- untuk pertumbuhan tulang yang normal...

ibu mengandung
- melegakan sakit belakang dan menghalang osteoporosis

ibu dalam pantang dan sedang menyusukan anak
- mengganti semula kalsium, penting terutama untuk ibu yang menyusukan dan bayi

mereka yang sedang masuk alam Menopaus
- mengelakkan osteoporosis

Sindrom Pra-Haid / Pre Menstrual Syndrome
- melegakan kekejangan, sakit belakang dan gementar

mengalami msalah LAZY EYES walaupn dh cukup tidur
- merehatkan otot mata

Osteoporosis / Rapuh tulang
- mengekalkan kekuatan tulang, Magnesium dan boron membantu memastikan kalsium sihat di dalam tulang

Masalah kuku
- kekurangan kalsium menyebabkan kuku pecah

Sakit-sakit badan / sendi
- kekurangan kalsium menyebabkan sakit belakang

Migrain / Pening kepala
- transmisi impuls saraf ke otak
- kandungan Magnesium yang rendah sering terdapat pada mereka yang ada migrain

Insomnia / Masalah tidur
- memberikan kesan ketenangan. Merehatkan otot dan saraf

Mengurangkan kebas-kebas dan kekejangan kaki
- kekurangan kalsium menyebabkan kaki kejang

Batu karang
- Magnesium menurunkan oksalat

Gout
- Bagus untuk mengurangkan sakit dan bengkak

Diabetes
- Tahap Magnesium yang rendah menyumbang pada masalah diabetes

Sembelit / Buasir
- melancarkan pembuanagn najis dan memberi kesan penenang



Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...