Nuffnang

Sunday, October 23, 2016

Multivitamin Pelengkap Nutrisi Sekeluarga

Paling tak macho kalau lelaki tak makan sayur. Ye ke? Actually kebanyakkan lelaki yang fa kenal, memang tolak @ tak makan sayur. Jangan kata sawi, salad pun tak makan. Tomato ke timun ke lagi la kan.. Tak tahulah anda macam mana. Mungkin anda penggemar sayur-sayuran atau anda pun salah seorang yang tak makan sayur?

Belah suami fa, adik beradik semua lelaki. 10 orang semua lelaki.. dalam 10 orang ni yang makan sayur hanya suami fa sorang. Yang lain-lain memang tak lah.. timun pon ketepikan. Mungkin ada sayur-sayuran yang mereka suka. Tapi kalau balik kampung tu "mil" sendiri cakap takperlu lah masak sayur, bukan ada orang makan @ masak la sikit tak payah banyak sebab semua tak makan sayur. Suami fa memang penggemar sayuran especially ulam-ulaman. Kalau dekat rumah ni, fa memang suka makan sayur, tapi nak masak sayur tu malas.. muahahahha.. jadi kami lebih suka sayuran yang boleh dibuat ulam macam timun, salad, tomato.. senang. Jimat masa kan. Masak main dish then hidang ulam.  Tak payah pening kepala!

Airis pun bukan penggemar sayur. Masa kecik senang la kita suap kan aje. Dia nganga je mulut. Bila besar semua memilih makan. Airis hanya makan Brokolli, carrot & paling dia suka timun. Lain-lain memang dia tak akan makan. Kentang pun ikot mood. 

Sayur kalau overcooked pon habis semua khasiat kan? Sama je macam kita tak makan sayur. Sebab tu lah fa sendiri akan pastikan pengambilan Multivitamin setiap hari. Fa paksa juga suami makan multivitamin. Airis pun fa akan beri dia multivitamin. Actually dari fa kecil, mama memang dah biasa sumbat kami dengan multivitamin. Sebelum pergi sekolah tu wajib telan multivitamin sebab mama kata nanti dekat sekolah tak letih dan lebih fokus. Dulu mama beli je multivitamin dekat farmasi. Tapi sekarang fa amalkan VITA-LEA SHAKLEE dan untuk airis fa bagi dia VITA-LEA CHEW for kids


Manfaat yang anda boleh dapat dari pengambilan Vita-Lea Multivitamin & Multimineral

Penambahan tenaga segera - Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja
Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin & mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya vegetarian dan anemia.
Keupayaan sistem produktif - Penting untuk kanak-kanak & remaja yang sedang membesar.
Metabolisma - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
Elemen penting pada sel tubuh - Menyediakan asa nutrisi untuk memastikan sel-sel hidup, pertumbuhan sel-sel baru, proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
Melindungi organ - Melndungi fungsi buah pinggang dan hati.


VITA-LEA (with iron formula)

★ Multivitamin pertama didunia dicipta
★ Tablet Vita-lea disalut dengan serbuk nutrisi - Spirulina. Dihasilkan dengan teknik terkini & teknologi eksplosif yang komplex disebut "Explo-tab"
★ Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas terlarut dalam air dan tubuh manusia.
★ Mineral didalamnya muda berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
★ Ujian klinikal membuktikan dengan mengambil Vita-Lea selama setahun akan mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
★ Vita-lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000

Fakta Nutrisi di dalam VITA-LEA® Shaklee:
☑ Vitamin A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
☑ Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
☑ Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
☑ Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.
☑ Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.
☑ Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
☑ Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
☑ Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
☑ Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.Vitamin
☑ B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
☑ Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.
☑ Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.
☑ Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.
☑ Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.
☑ Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.
☑ Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
☑ Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.
☑ Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.
☑ Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.


VITA-LEA for Children (with iron formula)

★ Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
★ Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi
★ Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit
★ Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul
★ Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan
★ Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan
★ Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
■ Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI MENGUNYAH TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA
■ Rasa anggur yang sedap dan kurang manis.
■ Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan
■ Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti
■ Pembungkusan BPA free


Kita ialah apa yang kita makan . Vita-lea hanyalah pelengkap kekosongan nutrisi dalam badan dan sebaiknya makan sayur-sayuran yang segar disamping makan makanan yang lengkap dengan protein, lipids, karbohidrat, vitamin, mineral dan air yang mencukupi kerana penting untuk diet yang seimbang 

===========================================

PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL, PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI, PENGEDAR SHAKLEE TASIK SELATAN, PENGEDAR SHAKLEE KUCHAI LAMA,PENGEDAR SHAKLEE OUG

Whatsapp/SMS/Telegram 012-3841916
Like us on Facebook : Finurz Creations
Follow us on Instagram : @finurz_creations



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...