Nuffnang

Friday, August 19, 2016

Ostematrix & Omega Guard untuk Sakit Lutut & Sendi


Makin umur meningkat segala joint-joint tubuh ni start sakit. Fa pun dah start sakit lutut. Kadang tu nak solat memang lenguh je rasa. Sesetengah berpendapat bila berat badan kita semakin naik, bahagian kaki tak dapat nak tampung berat badan tu . Betul jugak kan? hahahha Jadi memang Ostematrix tu wajib fa ambil setiap malam kalau tak bangun esok nya mesti lenguh-lenguh badan. Lagipun fa masih menyusukan airis, jadi kalsium intake tu kena lebih dari yang biasa-biasa. Omega as usual antara fav supplement yang fa tak akan miss. Selain dari dapat bantu turunkan berat badan, omega ni juga bantu masalah Asma fa. 

Lately ni ramai pulak yang pm nak beli Advance Joint Health untuk masalah sakit lutut. Semakin ramai pulak yang sakit lutut kan.. tapi harap maklum AJHT dah lama takde stok dekat Shaklee 1 Malaysia. Tapi bukan bermakna takde supplement untuk sakit sendi anda tu.. Ada solution lain dan insyaAllah solution ni mmg dapat membantu juga dalam kurangkan masalah sakit sendi anda.

Sebagai gantian, fa akan suggest OSTEMATRIX dan OMEGA GUARD. Kenapa dua ni? Dua ni sangat berkait rapat dan saling membantu dalam masalah sakit sendi lutut.

Ostematrix ialah kalsium yang bukan sekadar kalsium tetapi ia dilengkapi dengan Vitamin D & Magnesium yang membantu kalsium diserap dengan lebih baik. Manakala Omega Guard pula adalah sebagai pelincir untuk melancarkan pergerakan sendi tulang.

Anda ada masalah sakit lutut sampai sukar nak solat? atau ada masalah lenguh-lenguh badan, sakit kaki , bengkak sendi (Arthritis) atau lagi worst segala otot-otot anda terasa nyeri atau sakit sampai ganggu aktiviti harian anda? Jadi Ostematrix & Omega Guard lah jawapanya :)

Pengedar Shaklee Sri Petaling, Pengedar Shaklee Bukit Jalil, Pengedar Shaklee Sungai Besi

Ostematrix : Mengekalkan sel tulang yang sihat.
Pembekal kalsium penting untuk tulang, otot dan ligamen. Ia juga mengandungi Magnesium yang diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.
Jika anda mengalami masalah sakit-sakit sendi terutamnya pada waktu malam atau cuaca sejuk, anda mungkin kekurangan Vitamin D. Kekurangan Vitamin ini mungkin menyebabkan sakit-sakit otot, 
leher, pinggang, sakit bahagian belakang dan seluruh badan amnya.

> Sumber kalsium di mana penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligament
> Magnesium membantu penyerapan kalsium dan membantu menguatkan tulang.
> Vitamin D merangsang penyerapan kalsium.

Omega Guard: Omega 3 yang melambatkan degradasi tulang rawan.
Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi, maka ia kurangkan sakit pada sendi. Omega 3 juga boleh jadi pelincir, maka kita boleh bergerak dengan lebih aktif.

> Mengurangkan inflamasi atau radang akibat sakit sendi
> Bertindak sebagai pelincir pada sendi.


Jadi jika anda atau ibu ayah yang ada masalah sukar untuk solat akibat sakit lutut atau sering lenguh-lenguh badan & otot, bolehlah amalkan Omega Guard & Ostematrix ni InsyaAllah mana tahu dapat kurangkan kesakitan sekaligus mampu menyembuhkan dari semakin mudarat kan?

Cara makan? Nak tips esklusif kenalah beli dengan fa dan fa akan share cara makan & tips yang berkesan khas untuk anda :)

Sebelum tu fa share sikit testimoni customer fa yang ambil SET SENDI - Omega & Ostematrix ni .

Pengedar Shaklee Sri Petaling, Pengedar Shaklee Bukit Jalil, Pengedar Shaklee Sungai Besi


======================================================
PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL, PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI, PENGEDAR SHAKLEE TASIK SELATAN, PENGEDAR SHAKLEE KUCHAI LAMA,PENGEDAR SHAKLEE OUG

Whatsapp/SMS/Telegram 012-3841916
Like us on Facebook : Finurz Creations
Follow us on Instagram : @finurz_creations


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...