Nuffnang

Tuesday, December 23, 2014

RESEPI MEAL SHAKES CHOCOLATE BANANA SMOOTHIE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Cuti sekolah ape kata buat aktiviti yang best-best dengan anak-anak? Buat kek ke, masak-masak ke, art class atau pergi berkelah dan mandi pantai? Fa tengok anak-anak sekarang ni kalau cuti je 24 jam ngadap PC, TAB, HP, TV.. sebab ape, sebab mak ayah pon sibuk. Cuba ambil cuti dan habiskan masa dengan anak-anak.

Ok ni fa nak share resepi meal shakes yang anda boleh buat dengan anak-anak. Senang, mudah dan seronok. SEDAP tak payah cakap lah.. nama pon Meal Shakes kan, rasa vanila yang sedap tu dah cukup memukau semua orang.


RESEPI MEAL SHAKES CHOCOLATE BANANA SMOOTHIE

  • 1 bji pisang
  • 1/2 fat free plain yogurt
  • 1 cawan susu rendah lemak
  • walnut/almond
  • 2 sudu chocolate syrup (Hersheys)
  • 1 scoop Meal Shakes Shaklee
Blend/ shakes sampai sebati. Letak ais lagi BEST!

15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:

  • Kurangkan Ekzema 
  • Untuk Tumbesaran 
  • Untuk Perkembangan Minda 
  • Untuk Tingkatkan Selera Makan anak 
  • Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu 
  • Untuk Anak kekal aktif 
  • Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  • Meningkatkan berat badan anak 
  • Membantu anak fokus 
  • Membantu kurangkan kekerapan asthma 
  • Mengatasi masalah sembelit pada anak 
  • Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1 
  • Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti 
  • Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi 
  • Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
  • Satu botol Meal Shakes ni boleh tahan lama sebab sehari sesudu kecil je bukan bancuh macam bancuh susu tu :)

Manfaat Utama-
► Nutrisi Lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin,mineral, dan zat. 
► Membekalkan nutrisi kepada tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa) membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
► Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folic, biotin, kaya dengan kalsium magnesium yang diperlukan untuk pembinaan tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
Anti oksidan - Mengandungi vitamin A,C,E, Zinc, Selenium, yang merupakan agen ati-oksida melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
► Megembalikan seri wajah - Mengandungi Vitamin B yang lengkap, zat Besi dan copper yang cukup untuk bina sel-sel darah merah yang sihat sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
► Detoksifikasi - Kaya dengan serat untuk membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut & usus
► Rasa yang lazat - Perasa vanila yang lazat, tidak mengandungi pewarna & gula tiruan.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...