Nuffnang

Friday, May 16, 2014

Berpantang Secara Moden Dengan Set Berpantang Shaklee

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Hari ni cerita dekat surau -

" Hari- hari nampak awak pam kat sini. Banyak ye susu? Bagus kan awak fully breastfeed anak awak. Akak frust je anak akak langsung taknak susu badan lepas akak start makan jamu masa pantang. Baby baru 2 minggu akak dah bagi Formula. Mungkin jamu tu pahit kot buat susu rasa lain"

Seawal dari Airis dalam perut fa dah decide nak berpantang secara moden. Secara moden dekat sini bukan lah ala-ala cowboy berlenggang sana-sini. Makan tetap jaga, badan tetap jaga. Berpantang cara moden dengan ambil supplimen Shaklee 100% dan tak ambil jamu langsung.

Kenapa ye fa pilih Set Berpantang Shaklee? Sebab fa yakin dengan kualiti yang terjamin, Halal & selamat diambil seawal baru bersalin. Paling penting tak berbau dan tak pahit.

Sepanjang fa amalkan Set Berpantang Shaklee, badan fa semakin bertenaga, susu pun alhamdullilah meriah dan yang paling best luka jahitan sembuh dengan cepat. Fa tak ada masalah sembelit yang teruk, Doktor pun cakap rahim fa terletak cantik je & sihat. Berat pun turun dengan cepat. Yang paling penting tak effect Airis. Airis tak meragam, kulit pun cantik je. Badan semakin sihat, berat makin bertambah dari hari ke hari :)

Set Pentang Shaklee ada macam-macam. Dari basic sampailah yang fullset sekali dengan penyusuan dan ianya sesuai diambil oleh mereka yang bersalin secara pembedahan ataupun normal.


ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan sangat digalakkan untuk ambil Set Pantang Shaklee ni sebab dalam set ni ada Zinc Complex & Vitamin C yang baik untuk memastikan luka cepat sembuh dan kering.

Untuk yang kekangan Budget, boleh cuba Set Berpantang Basic yang terdiri daripada :

Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.

Sustained Release Vita-C
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

Zinc Complex
Membantu penyembuhan luka bersalin dengan lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.

B-Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

Juga terdapat dalam Set Pantang Shaklee :

Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Jadi pada mereka yang nak berpantang secara moden macam fa boleh dapatkan set pantang ni mengikut budget dan keperlua anda ye.

Shaklee ni SELAMAT dan UNIK jika nak di bandingkan dengan set berpantang atau set bersalin lain yang berlambak di pasaran sekarang.

SELAMAT kerana vitamin Shaklee boleh di ambil oleh ibu yang baru melahirkan bayi seawal 2jam selepas melahirkan bayi.

SELAMAT kerana vitamin Shaklee boleh di makan oleh ibu yang bayi di sahkan ada masalah jaundis/sakit kuning.

SELAMAT kerana ibu yang melahirkan bayi secara normal atau pembedahan boleh makan vitamin Shaklee ini.

UNIK kerana gabungan vitamin yang ada dalam set bersalin atau set berpantang Shaklee ini membuatkan ibu lebih cergas, lebih bertenaga, lebih anggun dan cantik.

UNIK kerana luka ibu akan lebih cepat sembuh.

UNIK kerana susu ibu meriah dengan adanya ESP dalam set ini.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...