Nuffnang

Saturday, April 2, 2016

D Freeze Rolls - Aiskrim Gulung


Panas-panas gini kalau makan aiskrim sedap kan? Siapa yang tak suka aiskrim. Khamis ritu fa dapat juga merasa aiskrim gulung dekat Mydin Subang Jaya. Selalu kalau nak makan aiskrim mahal ni fa selalu makan Baskin Robins je. Aiskrim gulung ni pon boleh dikira mahal gak la.



Takboleh makan selalu..huhuhu satu cup yang fa pilih tu RM10.50. Tapi berbaloi la dengan harga sebab satunya sedap, duanya unik, tiganya bahan dia guna bahan berkualiti & caranya tersendiri. Jangan cakap hakak tak payung. Heheh..Fa ambik perisa Vanila,oreo,banana & Nutella

Sebab nak rasa & teringin sangat sampai tak nampak dah yang lain. Dah order baru baca menu. Korang boleh buat pilihan korang sendiri. Tak perlu ambik yang signature cam fa ambik. Kalau pilih perisa aiskrim sendiri add topping pilihan harga hanyalah RM8.00. Mix la ikut kretiviti & selera korang


Taknak aiskrim gulung? Korang boleh pilih untuk beli aiskrim cone. RM3 untuk satu scoop tu rasanya murah jugak. Fa taksure la besar mana scoop tu.


Tak suka aiskrim? Korangboleh beli Mix Fruits. Harga RM9 korang boleh pilih 2 jenis buah + 1 topping + 1 sauce.


Aiskrim gulung ni dibuat guna alat khas. Cara dia mula-mula dia mix topping & sauce. Macam fa pilih oreo, banana & nutella. Ketiga bahan ni disebatikan dan dihancurkan sebelum dia letak mixture aiskrim.



Lepas tu mixture aiskrim & toppings disebatikan sampai jadi aiskrim then dia leper-leperkan atas base sejuk dan dia kikis menjadi gulung-gulung.


Faham tak? Hahhaha kalau tak berapa faham boleh laa korang ke Mydin Subang Jaya dan cari booth D Freeze Rolls pilih sendiri ape yang sedap dek tekak & hati korang. Aiskrim je cepat cair tau. Tengok fa punya dah cair dah sebab mencari-cari En.suami yg hilang dalam Mydin. Nampak tak gelungan aiskrim tu? Dia ada 4 gulung kot camtu.


Macam biasa upah airis main kereta ni. 6 kali naik benda ni langsai RM6.....huhuhu


Nota Kaki :: Jangan buang masa, jangan tunggu lagi untuk beli Vitamin C & Omega Guard dengan harga promo bulan ni tauu!! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...