Nuffnang

Monday, May 26, 2014

SELAMAT TINGGAL COMFORT ZONE....WELCOME WAHM

Assalamulaikum & Selamat sejahtera.


23 May 2014 - Alhamdullilah, fa dah ambil keputusan muktamad WAHM adalah pilihan fa. 30 hari dari sekarang fa akan jadi full WAHM (working at home mom)

Memang ramai yang tanya, ada juga lah bunyi perli-perli sinis cakap beraninya fa ambil keputusan ni, duduk rumah jual Shaklee konon. Mampu ke, anak nak membesar lagi bla bla bla..... malas nak amek pot. Takkan lah fa nak cerita dari A-Z pasal family fa pulak kan. Niat yang penting. Niat kena seiring sejalan dengan doa & usaha..InsyaAllah Allah bantu. Tu yang fa selalu cakap pada diri.

Benda yang paling susah nak buat ialah nak kena yakinkan en.suami. Ye lah, dulu dua-dua bekerja. Gaji bulanan bersih dapatlah dalam beribu-ribu, sekali ni fa tak kerja, boleh ke dia tanggung semua? Tapi fa doa banyak-banyak supaya pintu hati dia terbuka & lembutkan hati dia supaya lebih memahami & izinkan fa berhenti. Lagipun fa bukan jadi suri rumah goyang kaki cukup masa masak kemas basuh baju ye. Fa pun bekerja... tetapi di rumah... Kerja fa more to online bisness.. Jual SHAKLEE! cukup masa fa masak membasuh mengemas dan lagi BEST besarkan Airis depan mata.

fa selalu cakap dengan en.suami. Seorang ibu tu macam ada 8 tangan sotong ajaib yang keluar time perlu. Kalau seorang perempuan, tak dapat tangan sotong ajaib tu memang tak layak jadi IBU! 

Pernah ada yang cerita, kerja dari pagi sampai malam gaji memang sedap. Tapi Stress, anak terabai, gaji pun cukup bulan sama je tingal beberapa kerat dalam wallet. Nak bayar bill lagi, hutang kad kredit, bayar pengasuh... Fuhh!! Kehidupan memang menakutkan. 

Fa memang terfikir, sampai bila fa nak hidup macam ni? Cukup-cukup makan. Nak bagi mama & adik-adik duit lebih pun fikir 10X. Nak beli baju sendiri pun kena fikir anak lagi penting ke diri lagi penting..salah satu. 

Mungkin sebab entri ni buat fa semakin semangat nak WAHM.Entri ni fa ambil dari blog Ummi Shaklee fa yang dah banyak tolong fa dalam dunia Shaklee ni. Ummi Erna seorang WAHM yang berjaya. Duduk rumah, pendapatan 4-5 angka! Dia contoh WAHM & SUPERMOM yang berjaya! Jom kita baca entri UmmiErna ni ye. 


UBAH HIDUP BIASA-BIASA JADI LUAR BIASA - Semalam ummi Shaklee kesayangan erna, kak Jannatul Fadilah yang memperkenalkan erna dengan dunia Shaklee ini, ada share sesuatu yang sangat menarik perhatian erna. Bukan sahaja menarik perhatian, malah ia menjadi sumber inspirasi dan juga motivasi kepada erna untuk berusaha lebih sungguh-sungguh lagi dalam perniagaan yang erna ceburi sekarang ini.

Mulanya, kak jannatul share dalam private group WhatAppas kami. Kemudian kak jannatul share di wall fb beliau. Kagum sangat dengan ummi Shaklee ku ini. Betul-betul nak follow rapat.. Ini perkongsian daripada beliau;

 ♡ Di kala orang lain sibuk bergegas ke ofis awal pagi, saya masih bersenang-senang menyiapkan Aien ke tadika pada pukul 7.30 pagi :)

♡ Di kala ibu-ibu menyusu sibuk menyiapkan stok bekalan susu badan untuk anak yg ditinggalkan sepanjang 8 jam bekerja, saya bersuka-suka menyusukan Anieq Sufi di rumah sambil baring2 & bergolek2 depan TV :)

♡ Seronok sambil bekerja da...ri rumah, boleh borak2 melayan kerenah anak2 yg kian membesar depan mata. Tak perlu lagi hantar ke taska pagi2, malam2 baru nak amik balik rumah. Oh..saya sangat CINTA keadaan ini!

♡ Dulu saya perlu bekerja selama setahun untuk dapat bonus 5 angka, sekarang dengan bisnes SHAKLEE dari rumah sahaja saya mampu kecapi bonus 5 ANGKA SETIAP BULAN! 

♡ Sebagai anak, memberi belanja bulanan untuk mak menjadi kewajipan saya. Dulu bekerja makan gaji nak bagi mak rm300 sebulan pun berkira2..sekarang Alhamdulillah seronok bagi mak lebih RM2K sebulan.

♡ Terbaru, syukur Alhamdulillah saya dah menyempurnakan ibadah 'haji kecil' UMRAH saya dengan penginapan di Hotel Hilton Tower, Mekah yg jaraknya cuma 50m sahaja dari Masjidil Haram. Perbelanjaan adalah hasil bonus Shaklee, maklumlah saya kan dah lama berhenti kerja makan gaji :)

♡ Paling penting, usaha keras saya ganjarannya saya yg akan dapat. Bukan orang lain. Bukan bos. Bukan company tempat saya bekerja. Saya juga tak perlu kipas2 bos untuk dapat kenaikan gaji atau kenaikan pangkat. Dalam bisnes SHAKLEE, bos saya ialah ALLAH.. DOA dan MINTA pada-Nya.

Kini saya sedang dalam proses untuk bebas kewangan. Mungkin 2 tahun akan datang ia jadi kenyataan. Semuanya dengan bisnes SHAKLEE. Fokus kepada SATU, Insha Allah mudah nak handle.

fa nak jadi macam ni! Halfway nak jadi camni..No turning back Insyaallah.

Anda pun boleh jadi macam fa,Ummi Erna & Ummi Jannatul dengan sertai fa dalam Shaklee dan merubah HIDUP BIASA_BIASA menjadi LUAR BIASA - Insyaallah

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...