Nuffnang

Tuesday, November 5, 2013

Week 32 : Saya dah semakin Ready nak jadi Mummy :)

Salam sayang semua.

Masa fa dekat majlis nikah sepupu fa, semua tegur fa perut dah makin besar. Memang la bulan 12 nak meletop dah.. Si precious pon guling-guling hepi dapat makan best. Bahagianya rasa.

Ada sorang aunty fa tegur cakap perut fa nampak tinggi, takut baby sonsang. Tapi dia cakap nanti baby akan pusing jangan risau. Ok of coz risau sebab Si Precious ni ade history sonsang kan macam fa cerita dekat entri lepas.

Hari ni fa dapat 2 petua best. Petua nak kasi senang bersalin. Thanks anty-anty & nenek for sharing this Petua. Doa-Doakan ye fa senang bersalin. Ok Petuanya camni :

1) Ikat perut dengan kain/tali pinggang:
Sebab perut fa nampak tinggi, nenek bagi petua ni sebab nak kasi baby turun sikit so senang la nak bersalin nanti.
Cara : Ambil kain/shawl panjang/tali pinggan ikat dekat bahagian atas perut. Jangan ikat kuat sangat. Ikat kasi selesa.

2) Start minum minyak kelapa dara.
Cara : Setiap malam sebelum tidur minum sesudu Minyak Kelapa Dara sambil selawat & niat supaya mudah bersalin. Kazen fa yang amalkan petua ni cakap memang senang nak bersalin, baby tu keluar lancar je. OK memang menarik konfem cuba.

Minyak kelapa dara ni boleh beli kat mana-mana. Macam fa ada aunty fa yang memang supply Minyak  ni, so fa dapat present dari dia. hihihi.

Selain tu boleh minum air zam-zam dan makan kurma. Lagi petua boleh pg kat entri Lepas.

Lagi best ada yang tegur badan fa tak naik sangat. Steady je. Fa cakap la OMEGA SHAKLEE punya penangan.Berat naik tak mendadak Alhamdullilah.Fa dah ready nak begelar mamy kepada si precious. Semakin tak sabar rasanya nak kiss & hug precious.



Bermula segalanya dari sini :)


 Nampak tak cepatnya perut fa membesar tapi badan takde la kembang sangat. Fa ni memang dari family yang besar-besar. Jadi sepatutnya berat fa mungkin dah sampai 100++ KG sekarang. Tapi sebab fa tak miss makan Omega Guard (kecuali time makan ubat spital) & supplement shaklee yang lain. Alhamdullilah setiap bulan berat fa cuma naik 5g. (Hebat tak?) Nanti bulan depan fa akan bagitau latest berat fa dan berapa KG fa naik sepanjang 9 Bulan mengandung.

Semestinya PILIHAN 100% fa sepanjang Hamil = SET HAMIL LENGKAP SHAKLEE

Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & dapatkan harga Penjimatan. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...