Nuffnang

Tuesday, December 6, 2016

Review : Orange Essential Oil Young Living


Kalau nak cerita tentang favourite eo memang banyak. Sebab fa kan beli premium starter kit (PSK) memang semua 11 eo yang ada dalam starter kit ni memang best dan sangat berguna. Anda boleh baca dekat entri untuk tahu ape yang ada dalam starter kit ni.

Kalau dalam starter kit fa memang berkenan sangat dengan Lavender, Lemon, Peppermint dan Stress Away. Tiga ni memang fa gunakan all out. Nanti dekat next entry fa akan stori satu-satu tentang eo ni tapi hari ni fa nak share tentang Orange eo.



Orange eo takde dalam PSK .. fa memang dah aim orange eo ni dari awal-awal fa jinak-jinak dalam dunia eo ni. Tapi belum nak beli lagi sebab 11 eo yang ada pon belum habis discover. Tapi fa banyak jugak buat pembacaan,research tentang benefit orange eo ni macam terpukau disitu. Dan maybe rezeki, fa menang challange dari super upline fa dan reward dia orange eo . Macam nak melompat! Alhamdullilah. Jimat dah tak payah beli . Padahal bukan mahal pon 😅

Benefit Orange Essential Oil (eo) ni banyak.. tapi yang fa nampak EO ni bantu kita lebih fokus dan rasa bertenaga sepanjang hari.

1st time buka botol orange ni memang best la sebab bau
segar kuat wangi menusuk kalbu. Kalau anda sukakan something yang fresh, Orange EO la jawapanya. Bila bau tu memang rasa bertenaga dan relaxing.

Anda ada anak-anak yang kurang daya fokus? Calitkan EO Orange dekat pergelangan tangan, belakang telinga & sekitar ubun-ubun sebelum mereka ke sekolah. InsyaAllah sepanjang hari dekat sekolah tu dia lebih fokus dan bertenaga. Orange EO salah satu bahan dalam dalam Fokus Blend.

Sebelum pergi sekolah atau pergi kerja.. diffuse EO Orange dalam Dew Drop Diffuser Young Living supaya lebih bersemangat & bertenaga.

Orange EO ni bagus jugak untuk sistem penghadaman dan pencernaan. Kalau anak sembelit cuma sapu setitik dua EO ni dekat perut ikot arah jam. Lepas tu insyaAllah settle dah masalah sembelit.

Macam fa, bila airis kranky satu hari, fa calitkan EO ni kat temple kepala dia, bahu kiri kanan alhamdullilah dia more relax dan reda kranky dia tu.

EO Orange ni dipercayai bantu matikan kuman-kuman dekat paru-paru bila kita sapu neat dekat vitaflex point lung atau sekitar lung area bila batuk.



Ps: Banyak kan kegunaan Orange Eo ni. Nak buat satu botol 15ml EO orange bukan senang tau. Sebotol ni tah berapa puluh biji Orange YL ambik untuk dapatkan sebenar-benar pati yang penting hanya selected orange yang berkualiti je tau. Sebab tu fa sayang gila dengan semua EO fa sebab bukan senang cara pemprosesan dia. Later la i will story one by one.

Orange Essential Oil
RM64 / 15ml




posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...