Nuffnang

Thursday, May 19, 2016

Cabaran Update Blog : Gangguan Anak


Alhamdullilah entri yang ke-4 hari ni. Satu ni ganti entri semalam yang sempat buat 2 entri je padahal cabaran ni kena buat 3 entri per-day.

Ini la dugaannya jika WAHM. Sekarang ni memang ramai WAHM atau Working at Home Mom . Nak urus rumah sekali dengan urus bisness bukan kerja mudah. Banyak gangguan dan cabaran. Mana nak melayan customer lagi, nak update blog lagi, nak update IG facebook.. nak masak dan urus nak pulak - double penat tau WAHM ni! Bukan takat 8 tangan je keluar.. suara singa pon kadang-kadang keluar juga.

Semalam dugaan dia bila airis mintak kopek 24/7. Biasalah dia mana boleh tengok mamy dia ni bizi depan laptop. Kesian juga dia mintak perhatian tapi fa tak layan last-last fa gaveup dan lepaskan hanya 2 entri. Ok.la dari tak ada kan?

Bila malam pulak fa terjaga nak solat malam, airis pon terjaga sama. Jadi bantut lagi nak update 1 baki entri sebab lepas tu fa sama-sama tidur sampai ke subuh. Mujur ada aplikasi Bloggeroid ni boleh la fa draft-draft entri dan save jadi pagi tadi lepas settle urus breakfast suami, mandikan airis, basuh baju - on laptop edit apa patut terus update! Alhamdullilah settle dah 3 entri hari ini dengan jayanya!

Bagus juga suami tak nak makan nasi, airis pon bukan jenis nak makan nasi, fa nanti minum je ESP dan masak la ape-ape yang ringkas untuk dinner malam nanti.

Esok macam mana? Haraplah Allah mudahkan segala urusan esok supaya boleh update lagi 3 entri.

Jangan jemu baca ye. Nak beli Shaklee ke DeXandra perfumes ke whatsapp je fa insyaAllah fa reply ASAP hehehe

5 days to go!! Chaiyok-chaiyok FARAH NUR ZAHIRAH!

==============================================

PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL, PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI, PENGEDAR SHAKLEE TASIK SELATAN, PENGEDAR SHAKLEE KUCHAI LAMA,PENGEDAR SHAKLEE OUG 

 Whatsapp/SMS/Telegram 012-3841916 
 Like us on Facebook : Finurz Creations 
 Follow us on Instagram : @finurz_creations 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...