Nuffnang

Monday, May 23, 2016

17 Khasiat Alfalfa Complex yang anda perlu tahu beserta Testimoni Positif


Lagi 7 hari je Promosi Alfalfa bulan ni. Alhamdullilah memang ramai orang beli & repeat beli Alfalfa Shaklee ni. Alhamdullilah ramai yang beri feedback positif selepas konsisten makan Alfalfa Shaklee. Terutamanya ibu-ibu breastfeeding sebab Alfalfa memang terkenal dengan jolokkan "Milk Booster" Kat bawah ni fa senaraikan 17 Khasiat Alfalfa Complex beserta dengan testimoni pengguna tegar Alfalfa Complex


1.Melegakan Sakit Sendi & Belakang Badan

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Badan sebelum ni sakit-sakit, nak kena makan panadol baru ok tapi lepas ambil Alfalfa ni sejak 10 hari badan dah ok, tak perlu panadol lagi...."

"Mak aku sambung makan sebab dia kata sakit lutut, dia try makan sesuai pulak dengan dia..."


2.Menghilangkan kelesuan & Tekanan

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Yang ketara pada tubuh badan saya, saya rasa ringan je, kalau dulu bila bangun pagi mesti rasa sakit kat tumit kaki..lenguh badan, sakit badan, sakit kepala..tapi sekarang alhamdullilah masalah saya dapat diatasi dengan bantuan Alfalfa"


3. Melancarkan Haid & Memberi Kelegaan semasa kitaran haid

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Dia makan alfalfa tu time period dia makin teratur"


4.Merawat alergi, resdung & Ekzema

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"3 minggu makan alfalfa memang kesan ketara, 2 hari lepas makan seafood tapi hari ni baru perasan semalam takde pon rasa tak boleh tidur sebab gatal-gatal, takde dah bersin yang terlalu kerap sampai tak selesa langsung pada hidung"

"saya ada ekzema, husband ada resdung..so bila dah ambil alfalfa barulah selesa, kalau tak sorang asyik tergaru, sorang lagi asik bersin"


5. Melegakan Asma/ lelah

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Selepas mengamalkan Alfalfa..kalau dulu hari-hari mak kena makan ubat semput tapi kini semenjak mengamalkan alfalfa mak dah tak perlu lagi makan ubat semput. Kini mak lebih bertenaga - Alhamdullilah"


6.Merawat Keputihan dikalangan Wanita

#Shakleeeffectalfalfacomplex
 "1st time tak guna pantyliner...Takade lagi bau yang tak menyenangkan. Saya suka, suami pun sayang...."

" Kawan saya syorkan Alfalfa ni - Alhamdullilah sekarang keputihan dah kurang sangat ...."


7. Membesar & menegangkan Punggung & Payudara (Wanita)

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Buah dada & Punggung rasa berdenyut-denyut, in the construction nak tegang & mementapkan , & after a few days memang makin besar & anjal...."


8 .Sebagai kacip fatimah (Wanita)

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Alfalfa boleh mengembalikan tisu-tisu dalaman faraj (mengetatkan) Hilangkan keputihan dan lain-lain....Malam tu muka suami saya agak comfiuse....Miss V saya ada kelainan & berbeza dari hari-hari yang sebelumnya...."


9 . Bantu buang angin dalam badan

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Dari semalam sampai hari ni banyak betul angin nya keluar"


10. Melegakan Sembelit & Membantu Pencernaan

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Tak sampai seminggu pon tapi memang puas hatilah sebab dulu sangat bermasalah dengan sembelit..sekarang tak perlu tunggu lama-lama sekejap je habis semua dibuang tanpa rasa sakit"

"Alhamdullilah sekarang pagi-pagi dah buang air..takde lah berhari-hari simpan & duduk lama-lama dalam toilet"


11 . Bantu Detox badan & menghilangkan bau badan

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Bau badan suami saya hilang dalam masa 5 hari selepas konsisten Alfalfa 10 biji sehari. Alfalfa tak boleh menandingi deodorant..."


13 . Cuci usus & buang toksin berlebihan

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Alfalfa juga untuk detox tubuh badan, ada yang bagi testimoni jerawat pun kurang..sebab kekotoran semua keluar ikut najis......"


14. .Sebagai Milkbooster (wanita)

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Hari ke 3 tapi pam susu dapat banyak...1st time saya berjaya dapat 5  oz tak sampai 15 minit...."


15 . Rawat kencing kotor / cuci buah pinggang

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Sila kongsi pada semua orang yang alfalfa tu bagus untuk yang kena kencing kotor!"


16 . Memulihkan urat selepas bersalin & sihatkan peranakan (Wanita)

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Nurse puji kaya rahim cantik macam anak dara...memang pon sebab suami kata ketat ...."


17 . Merawat Arthitis, Gout, Kebas anggota Badan

#Shakleeeffectalfalfacomplex
"Saya penghidap Carpal Tunnel..kebas-kebas tangan, Alhamdullilah sejak makan alfalfa penyakit yang saya hidap hampir 4 tahun beransur pulih, malam-malam saya tak boleh tidur sebab kesakitan ni"

"Kini hampir 7 bulan menggunakan Alfalfa, Omega & Zinc tiada lagi gout, tiada lagi bengkak-bengkak, & kembali cergas...."

=============================================================

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950. Alfalfa merupakan sumber semulajadi yang boleh telan begitu sahaja atau pil ini juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.

Alfalfa complex Shaklee tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

MANFAAT ALFALFA COMPLEX

· Pembersi toksin yang berkesan.
· Memperbaiki kebersihan dan kesihatan mulut.
· Menghilangkan bau nafas dan badan berbau.
· Meringankan sakit sendidan sakit sengal-sengal tulang.
· Mengalakkan pertumbuhan Asidofillus (bakteria mesra).
· Meringankan sakit kerongkong dan insomnia.
· Meningkatkan bilangan sel darah merah pesakit anemia.
· Baik untuk ulser mulut dan perut.
· Baik untuk jantung.
· Meringankan masalah komplikasi kencing manis.
· Mengawal atur kitaran haid.
· Mengurangkan keasidan dalam badan.
· Memastikan peredaran darah yang sihat.
· Baik untuk sistitis atau radang pundit kencing.
· Membuka selera makan.
· Mengurangkan sembelit.
· Mengurangkan rasa letih dan penat.



=====================================================
PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL, PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI, PENGEDAR SHAKLEE TASIK SELATAN, PENGEDAR SHAKLEE KUCHAI LAMA,PENGEDAR SHAKLEE OUG 

Whatsapp/SMS/Telegram 012-3841916 
Like us on Facebook : Finurz Creations 
Follow us on Instagram : @finurz_creations 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...