Nuffnang

Wednesday, February 17, 2016

Suri Rumah Buat Duit Dengan Shaklee -Jana Pendapatan Dengan Shaklee

Assalamualaikum Semua. 

Pengedar Shaklee Sri Petaling

'Saya buat 10x Solat Sunat Hajat sehari, sebelum dan selepas solat fardhu. Tahajud, dhuha & Zikir' ini sharing Dato Sri Vida yang fa dapat dari sharing-sharing dalam group satu masa dulu. No wonder lah Dato Sri Vida ni makin kaya dan kaya raya. Perniagaan dia makin maju dan semakin maju. Betul! Rezeki Allah yang pegang. Kita ni hanya perlu berusaha & tawakal. Fa suka konsep jemput rezeki yang selalu dishare oleh upline fa dalam group besar Shaklee kami. Macamana kita usaha tapi kalau lupa Allah tak kemana pon hasil usaha kita tu. Jadi ape-ape berbalik lah pada Allah. Sebab Dialah yang Maha memberi Rezeki.

Semalam adalah satu post lalu-lalu beberapa kali dekat wall FB fa pasal 1 skim pelaburan atau cincai lah orang cakap main kutu letak duit sekian-sekian makin lama duit tu makin banyak. Siapa pernah masuk skim ni mesti tau kan. Alah benda ni bukan asing lagi. Banyak je skim-skim piramid macam ni dari dulu. Yang bestnya masa ni la kawan-kawan yang tak pernah muncul tetiba muncul ajak join hehehe

Ceritanya start macam ni..bukan sorang dua yang ajak fa join skim ni. Ade lah beberapa..fa senyum je bila mereka cerita panjang lebar dalam whatsapp.. siap tayang duit masuk dalam acc bank. Bila tanya berapa lama dah join 'baru sebulan..tapi alhamdullilah sebulan pon duit masuk dah banyak' ok.. sebulan.. takpe lah fa tak berminat skim-skim macam ni sebab bagi fa mengarut. Hanya duduk dendiam duit masuk katanya... senangnya kan nak dapat duit. For me, duit senang dapat maka senang jugak lah ianya lenyap... Nah dah viral pon kat FB tentang skim tu dimana pengasasnya lari tinggalkan anak-anak dwnline2 dibawah tertanya-tanya terkontang kanting fikir mana duit yg mereka labur tu lesap...

Kenapalaa suka sangat terpedaya? Duit bukan senang untuk dicari. Orang tanya fa, Shaklee pon MLM jugak. Ye memang Shaklee MLM tapi bukan macam MLM yang bersepah tapi takde arah tujuan. Kalau Shaklee MLM cikai, tak mungkin dah berpuluh tahun bertahta kat Malaysia kan? Dah berapa ramai yang berjaya dengan Shaklee ni. Ramaiii.. kebanyakannya melayu kita. ALHAMDULLILAH.

KENAPA SHAKLEE BERBEZA DARI MLM YANG LAIN? 
1) Boleh dapat bonus setiap bulan walaupun tiada Downline 
2) Boleh buat income lagi tinggi dari Upline. 
3) Boleh dapat pangkat lagi tinggi dari Upline. (Siapa lagi rajin dialah yang lagi berjaya) 
4) Bonus yang ditawarkan pun agak lumayan + bonus-bonus tambahan seperti Car Bonus & Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).

Fa dah join Shaklee hampir 3 tahun. Biasalah bisness memang ade pasang surutnya. Alhamdullilah Shaklee tetap mendpat perhatian ramai. Alhamdullilah fa masih bersama Shaklee dan dari sideincome kini jadi punca pendapatan utama fa semenjak fa ambik keputusan nak berhenti kerja & jadi full time housewife.

Bulan pertama Bonus fa tak sampai pon seratus. Tapi tu pon dah happy. Ye lah masa tu fa pregnant, duit tu fa simpan dalam tabung Airis. Jadi kumpul-kumpul boleh beli barang-barang airis nanti. Dulu semata side income. Sekarang dah main income. Shaklee lah punca pendapatan fa 100% sekarang ni. Alhamdullilah ni hasil usaha fa bulan lepas. Alhamdullilah boleh lar bantu-bantu suami sikit-sikit.

Pengedar Shaklee Sri Petaling


Bagi fa rezeki Allah maha luas. Kena seiring dengan usaha. Siapa buat dia yang dapat. Walaupun kerja surirumah bukan senang bukan goyang kaki tengok drama. Surirumah lah kerja paling susah, mencabar & memenatkan. Start selepas subuh sampai lah masa nak tidur.

Bila anak tidur ade la sikit masa nak update blog, nak update FB nak lunjur kaki. Seronoknya bila niat kita tu betul, InsyaAllah Allah mesti bantu.

Pengedar Shaklee Sri Petaling
Atas ni gamba tahun lepas masa National Conference (NC) Fa datang bagi support pada rakan-rakan Shaklee & Super Upline fa Master +Nor Jannatul Fadilah. Ambil inspirasi & semangat mereka semua. InsyaAllah tahun ni fa niat nak naik stage ambil Award. Kena pulun sikit laa.. Kawan-kawan doakan ye. 

Seronok buat Shaklee. Seronok berbisness Shaklee. Seronok kenal dengan ramai orang. Belajar tentang banyak pekara. Anda suri rumah,student, suami, isteri sesiapa sahaja pon boleh buat Shaklee. Boleh bisness Shaklee. Nak join boleh je Whatsapp fa & fa akan terangkan satu per satu :)

Anda boleh baca lagi tentang Shaklee kat SINI 

Pengedar Shaklee Sri Petaling

posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...