Nuffnang

Sunday, January 31, 2016

Berjaya Hamil Dengan Supplement Shaklee

Berjaya Hamil Dengan Supplement Shaklee

Assalamualaikum 

Alhamdullilah dalam kesusahan ada banyak kemudahan yang Allah beri. Alhamdullilah dalam kesedihan ada juga berita-berita mengembirakan Allah hadirkan.

Awal tahun ni fa keguguran. Berita baik yang fa nak share dan tunggu-tunggu tak kesampaian. Allah hadirkan berita gembira sekejap je. Alhamdullilah fa redha dengan dugaan Allah sebab yakin Allah akan ganti yang lebih baik.

Tahun ni fa dapat banyak berita happy.. kawan-kawan rapat, kawan-kawan sekolah & media sosial ramai yang diberi rezeki zuriat oleh Allah. Happy sangat bila tahu mereka pregnant. InsyaAllah bila sampai masa yang sesuai Allah beri pula kami rezeki anak kedua. Hanya Allah je yang tau bila masa yang sesuai.

Fa nak share satu testimoni kat sini. +Noor Malawani atau Wani ni atau kalau dalam group JK Shaklee kami panggil Mak Wani antara kenalan rapat yang diberi rezeki yang tak disangka-sangka oleh Allah. Alhamdullilah wani pregnant baby kembar! Pada mulanya masa scan awal-awal nampak 1 je jantung, bila scan lagi masa 12weeks nampak dua jantung.

Wani ni juga Pengedar Shaklee dan dah nama pengedar Shaklee mestilah konsisten makan supplement kan? Dia memang niat nak ada anak lagi. Anak no3. Minta 1 Allah bagi double. Double happiness! Jadi bagi anda yang tengah cuba untuk hamil tapi gagal mungkin dengan pengambilan supplement Shaklee dapat meluaskan lagi peluang anda untuk bergelar mama & ayah :)

Wani amalkan supplement Shaklee sama je macam fa. Tapi yang paling konsisten dia makan ialah ESP, VIVIX, BCOMPLEX & GLA COMPLEX.

Takenote ye semua. Dibawah ni antara supplement yang perlu oleh mereka yang ingin bergelar mama&ayah. Supplement membantu badan kita sihat dan sekaligus bantu menyuburkan.

ESP
ESP berperanan untuk menstabilkan hormon dalam badan sekaligus membantu untuk kesuburan. Ia juga membantu membina sel-sel tisu rahim yang baru dan lebih kuat untuk menampung bayi Juga membantu menghasilkan ovum dan sperma yang berkualiti dan sihat. Protein merupakan bahan UTAMA dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Sebab itu sesiapa yang merancang untuk hamil, yang kurang subur tu boleh amalkan minum ESP dari SEKARANG!

B-COMPLEX
Ramai yang bagitahu, dah makan Asid Folik yang beli dari Farmasi atau klinik jadi takperlulah nak makan B-Complex ni. Ikut masing-masing kan, tapi Bcomplex Shaklee ni lain dari supplement Bcomplex yang ada dijual di farmasi & Bcomplex Shaklee istimewa sebab disekalikan dengan ASID FOLIK. Kenapa kena ambik Bcomplex Shaklee untuk kesuburan? Bcomplex Shaklee mengandungi 8 jenis Vitamin B dan antaranya ialah B6 & B12. Pengambilan asid folik seawal 3-6 bulan sebelum kehamilan adalah digalakkan ini kerana Asid folik juga dikenali sebagai vitamin B9 yang diperlukan untuk membantu membina DNA yang baru dan membaiki kerosakkan DNA di dalam sel-sel tubuh badan kita. Pengambilan Asid Folik (B9) dengan B6 dan B12 membantu masalah kesuburan dan memastikan pertumbuhan janin yang sihat & kuat.

GLA COMPLEX
Gla membantu mereka yang mengalami kitaran haid tidak teratur atau tidak tetap serta masalah senggugut ketika pra haid yang selalu dialami oleh para isteri.membantu meningkatkan kesuburan isteri sekaligus meningkatkan potensi untuk persenyawaan berlaku.membantu untuk sperma hidup lebih lama dalam tiup fallopio lalu meningkatkan peluang untuk persenyawaan berlaku. Walaupun period anda regular setiap bulan, GLA ni membantu menambah lagi kesuburan dimana ia membantu menstabilkan hormon dan menghasilkan cecair servik yang subur dan berkualiti dimana cerair inilah yang membantu sperma berenag terus ke uterus, tiub fallopio dan terus ke ovum.

VIVIX
Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage" yang penyebab kepada punca sel-sel dalam tubuh badan menjadi rosak.

 Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk HIDUP, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN

Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal. Vivix juga membantu meningkatkan tahap tenaga, meningkatkan keupayaan sexual dan melindungi daripada masalah prostat (lelaki)  


Pengedar Shaklee Sri Petaling

Semoga dengan sharing kali dapat mengurangkan kebuntuan yang anda alami! Mana tahukan, rezeki allah maha luas. Kita hanya berusaha & tawakal. Semoga Allah beri perlindungan dan kesihatan buat wani & bakal anak kembar dia. Kalau anda mencari dan ingin beli Shaklee di area Puchong, boleh klik SINI untuk beli secara COD dengan wani ye.

Klik link ni untuk baca tentang masalah kesuburan : http://finurzcreations.blogspot.my/2015/08/kenapa-saya-masih-belum-hamil.html

PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, BUKIT JALIL, SUNGAI BESI, TASIK SELATAN, KUCHAI LAMA & OUG




SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya.


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...