Nuffnang

Friday, August 7, 2015

Testimoni : Vivix Bantu Pesakit Darah Tinggi Kronik

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Dah memang ternyata VIVIX ni bagus untuk pelbagai penyakit kronik. Walaupun harganya mungkin sedikit mahal berbanding dengan supplement yang lain, namun khasiat vivix ternyata dapat membantu pesakit kronik untuk mendapat kesihatan yang lebih baik.Sebelum ni fa banyak kan share testimoni pengguna yang beri feedback positif selepas consume Vivix. Hari ni fa nak share lagi testimoni pesakit darah tinggi yang sembuh selepas pengambilan Vivix.

"Wife saya ada darah tinggi yang kronik, sejak consume vivix alhamdullilah dia dah tak rasa pening lagi sekarang. Kalau naik tangga pun dah tak mengah macam dulu. Dah 2 bulan dia tak ambik ubat doktor specialist......."

Gembira bukan hati si suami bila isteri kembali sihat., Alhamdullilah.

Bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia
Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lemah
Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak
Cell Performance : meningkatkan prestasi sel

Bagaimana VIVIX membantu pesakit Darah Tinggi?
Resveratrol dalam vivix juga membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme. Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah. Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku. Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.

Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit serius, antaranya:
• Diabetes / Kencing manis
• Strok
• Katarak dan masalah mata
• Tekanan Darah Tinggi
• Masalah saraf
• Kayap
• Batuk berpanjangan
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang (lutut dan pinggang)
• Resdung
• Bengkak jantung
• Letih (memberi tenaga)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut dan kusam)
• Rambut kembali hitam (uban)
• Rambut gugur
• Kolestrol tinggi
• Masalah selera makan
• Asma
• Sembelit di kalangan warga emas
• Angin dalam badan
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh
• Perokok
• Masalah kelenjar tiroid
• Kanser dan tumor
• Cyst
• Penyakit SLE
• Kudis
• Gout
• Alzheimer atau nyanyuk
• Metabolisme badan rendah
• Masalah berat badan
• Awet muda
• Fibroid
• Alergik
• Tibi
• Wanita berpantang
• Breast lump
• Kerap ulser mulut
• Keputihan

Sedikit mengenai penyakit darah tinggi

Hypertensi atau Tekanan darah tinggi adalah penyakit dalam diam yang mengakibatkan banyak komplikasi dan juga kematian jika tidak dirawat. Di Malaysia, Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan III menunjukan peratus kejadian penyakit ini adalah 32.3%.

Antara penyebab hypertensi ialah:-

  • Stress / Tekanan 
  • Pengambilan garam yang berlebihan
  • Pengambilan Alkohol yang berlebihan
  • Diet yang melampau
  • Berat badan berlebihan
  • Pengambilan ubat-ubatan seperti steroid ,pil perancang dan pil diet 

Tanda & dan gejala :-
  • Kadang-kadang pesakit mungkin mengalami tanda-tanda yang tidak spesifik seperti pening atau sakit kepala.
  • Periksa tekanan darah anda secara berkala di Klinik Kesihatan berdekatan. Doktor akan menasihatkan anda tentang kekerapan untuk memeriksa tekanan darah.
Tekanan berterusan keatas organ-organ tubuh akan menyebabkan :-
  • jantung- menyebabkan kegagalan jantung, serangan jantung dan kematian
  • pembuluh darah- pembuluh darah menjadi keras
  • buah pinggang- mengakibatkan kegagalan buah pinggang
  • mata- pendarahan dan kerosakan pada kawasan sensitif cahaya dalam mata
  • otak- strok/angin ahmar

✿✿✿✿✿✿✿✿

Shaklee ID (949399)

SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...