Nuffnang

Tuesday, August 11, 2015

Testimoni Omega Guard : Meredakan batuk berkahak & Selsema tanpa ubat doktor

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Fa ingat lagi 1 hari ni, masa fa hadiri kenduri doa selamat dekat kampung. Ada saudara belah suami yang punya anak sebaya airis tengah beri anak dia makan ubat. Fa tanya anak batuk ke sebab cecair ubat yang dia bagi tu warna hitam jadi kalau ubat doktor tu kaler hitam mesti ubat batuk. Dia cakap anak dia batuk "sikit" then dia bagi pulak ubat demam sebab dia cakap badan anak dia panas sikit. Fa jeling je kat anak dia, elok je berlari-lari sana sini, tak batuk pun. Fa saje je rasa dahi anak tu, takde pun panas sangat. Suam-suam je pun. So what point maknya bagi ubat-ubat tu semua kalau anak takde lah seteruk mana? Setengah jam lepas anak tu makan ubat, dia start mengamuk-mengamuk maybe sebab effect ubat-ubat tu yang buat badan mula lemah dan mengantuk. Dok best-best tengah belari-lari dengan budak-budak lain sekali mamai dipaksa tidur, mau tak mengamuk.

Untuk fa, selagi airis demam tak seteruk mana, selagi suhu badan tak over 38 keatas fa memang tak beri airis ubat doktor. Fa lebih gemar gunakan cara-caca alami untuk mengurangkan simptom-simptom batuk dan demam. Lain mak lain cara dia kan. Alhamdullilah airis membesar takde lah sangat fa biasakan dia dengan ubat-ubat doktor. Bukan nak cakap ubat doktor tak baik. Tapi fa ada reason sendiri kenapa fa tak suka nak biasakan Airis dengan ubat-ubatan sintetik ni.

Fa juga punya reason tersendiri kenapa fa beri airis Omega Guard & Vitamin C Shaklee. Fa percaya Vitamin semulajadi atau organik ni membantu melegakan batuk berkahak & demam airis tanpa ada kesan sampingan yang memudaratkan.

Alhamdullilah sistem imun badan airis sangat kuat. Airis jarang demam. Kalau demam pun tak lama. sehari dua dah kebah. Ibu mana yang tak sayang anak kan?

OMEGA GUARD:

  • Minyak ikan yang paling tulen mengandungi 7 jenis asid Omega 3 termasukEPA, DHA, ALA
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.

CHEWABLE VITAMIN-C:

  • Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Shaklee ID (949399)

SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...