Nuffnang

Thursday, August 6, 2015

Peluang Hamil dengan Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

"Fa akak rasa akak nak start balik lah Set Kesuburan Shaklee tu, nak cuba konsisten balik mana tahu ada rezeki." - Whatsapp message ni fa dapat dua tiga hari lepas. Alhamdullilah customer ni pernah amalkan set kesuburan shaklee cuma dia tak konsisten dan terlalu sibuk nak settlekan master dia dulu. Hampir 8 tahun berkahwin masih belum dikurniakan cahaya mata dan sekarang Allah buka hati dia untuk berusaha balik dengan mengamal set kesuburan shaklee.

Terdapat 2 set dalam Set Kesuburan Shaklee. 1 untuk suami dan satu untuk isteri. Kebiasaannya jika pasangan yang berkahwin itu belum lagi diberi rezeki zuriat, Isteri adalah orang pertama yang dipersalahkan. Kalau beli supplement, checkup kesuburan semua dibuat oleh isteri. Kenapa bukan suami? Fa ingat lagi masa fa buat checkup kesuburan, doktor sendiri cakap selalunya test-test kesuburan ni dibuat pada isteri, melainkan lepas beberapa test kesemuanya ok baru ujian dibuat pada suami. Ini kerana peratus terbesar kepada masalah kesuburan ialah pada perempuan dan bukannya lelaki.

Tapi ini tak bermakna lelaki atau suami boleh lepas tangan ye. Maksud fa, memang masalah kesuburan banyak pada isteri, tetapi suami juga perlu sama-sama pastikan tahap kesuburan dan kesihatan diri. Zaman sekarang bukan macam dulu. Zaman sekarang banyak pendedahan kepada pencemaran persekitaran. Contoh asap rokok, asap kenderaan, tekanan hidup, kesibukan, makanan yang tak seimbang dan macam-macam lagi yang membawa kepada ketidaksuburan lelaki. Suami fa seorang site supervisor yang selalu berdepan dengan bahan-bahan kimia. Ini pon salah satu punya boleh terjadinya ketidaksuburan. Fa galakkan suami juga makan supplement sebab kita tak tahu sistem dalaman kita kan. Sebab itu Shaklee sediakan juga set khas untuk para suami. Jom kita fokus lagi pada punca ketidaksuburan pada wanita dan lelaki.

Berdasarkan punca-punca di atas, beberapa langkah boleh diambil untuk hamil iaitu:-

  • Ketahui waktu subur
  • Mengambil Multivitamin (Asid folic -B Complex Shaklee) / Vitalea Shaklee
  • Dapatkan berat badan ideal
  • Tingkatkan kesuburan lelaki
  • Kurangkan tekanan

Punca ketidaksuburan pada WANITA
  1. Saluran tiub fallopio tersumbat – disebabkan jangkitan kuman yg menyebabkan tuib fallofio tersumbat atau kandungan luar rahim dan juga disebabkan endometriosis.
  2. Endometriosis – terjadi apabila tisu dari selaput rahim (endometrium) berkembang dan tumbuh di luar rahim. Terdapat tisu endoetrium yang melalui tuib fallopio ke ruang perut semasa kitaran haid yang menyebabkan radang setempat yang menyebabkan organ berdekatan perut melekat sesame sendiri dan menyebabkan kesakitan haid.
  3. Gangguan telur – hormon tidak seimbang menyebabkan gangguan dalam proses ovulasi hingga menyebabkan telur tidak matang. Keseimbang hormone boleh berlaku disebabkan berat badan yang berlebihan atau kurang berat badan, mengalami perubahan berat badan mendadak dalam masa yang singkat dan juga boleh disebabkan oleh kelenjar tiroid tidak berfungsi dengan baik.
  4. Masalah rahim – ketumbuhan pada rahim (fibroid) iaitu terdapat ketumbuhan di dalam rahim yang terbentuk daripada lapisan otot dan tisu penghubung di dalam rahim. Ia bole membesar dan menyebabkan kesakitan semasa period.

Supplement yang dicadangkan :
GLA
membantu mereka yang mengalami kitaran haid tidak teratur atau tidak tetap serta masalah senggugut ketika pra haid yang selalu dialami oleh para isteri.membantu meningkatkan kesuburan isteri sekaligus meningkatkan potensi untuk persenyawaan berlaku.membantu untuk sperma hidup lebih lama dalam tiup fallopio lalu meningkatkan peluang untuk persenyawaan berlaku.

B-Complex
Pengambilan asid folik seawal 3-6 bulan sebelum kehamilan adalah digalakkan ini kerana Asid folik atau folik asid juga dikenali sebagai vitamin B9 yang diperlukan untuk membantu membina DNA yang baru dan membaiki kerosakkan DNA di dalam sel-sel tubuh badan kita. Asid Folik membantu kepada masalah kesuburan dan pertumbuhan janin yang sihat & kuat.

ESP
ESP berperanan untuk menstabilkan hormon dalam badan sekaligus membantu untuk kesuburan. Ia juga membantu membina sel-sel tisu rahim yang baru dan lebih kuat untuk menampung bayi Juga membantu menghasilkan ovum dan sperma yang berkualiti dan sihat.
Protein merupakan bahan UTAMA dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Sebab itu sesiapa yang merancang untuk hamil, yang kurang subur tu boleh amalkan minum ESP dari SEKARANG!

Pertambahan :
Alfalfa Complex
Masalah keputihan dan kegatalan yang teruk pada vigina juga merupakan punca kepada ketidaksuburan. Wanita yang mengalami masalah ini digalakkan mengambil Alfalfa Complex yang dapat membantu kepada masalah keputihan dan kegatalan pada vigina. Terkenal sebagai kacip fatimah kerana salah satu kebaikan alfalfa ialah melindungi dan menyihatkan rahim dan supaya rahim lebih 'grip' ketika bersama.

Punca ketidaksuburan pada LELAKI
  1. Sperma tidak matang – masalah ini berlaku apabila lelaki tidak dapat menghasilkan sperma normal yang mencukupi dan dapat bergerak bebas. Kegagalan ini mungkin disebabkan jangkitan kuman semasa kanak-kanak. Pembuluh darah yang membengkak pada alat kelamin juga menyebabkan masalah ini. Penyebab lain adalah seperti gangguan hormon, masalah keturunan dan faktor persekitaran. Selesema juga boleh membawa kesan kepada kekurangan kualiti sperma.
  2. Gangguan pengangkutan sperma – kekurangan sperma yang dapat memasuki tubuh wanita kerana salur duktus yang membawa air mani tersumbat.

Supplement yang dicadangkan :
Zinc Complex
Zinc juga terkenal sebagai salah satu komponen penting dalam organ prostat lelaki dan 10 kali ganda lebih berbanding organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki dan meningkatkan kualiti sperma lelaki dan sangat penting untuk keupayaan seksual lelaki.
Sebab itu zinc adalah salah satu supplement yang perlu ada dalam SET KESUBURAN untuk suami.

Vitamin E Complex
vitamin E memainkan peranan yang penting untuk menghasilkan hormon seks serta merangsang libido. Vitamin E juga dilebelkan sebagai vitamin untuk kesihatan seksual (sexual vitamin)

Peranan Vitamin E untuk Suami:
Lebih tenaga (seksual)
Ereksi yang lebih lama
Libido yang lebih kuat
Lebih mudah terangsang
Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat.

ESP
Membantu menstabilkan hormon dan membantu menghasilkan sprema yang berkualiti. Esp juga membantu menyokong kesihatan prostat lelaki.

Anda juga boleh cuba Vivix Shaklee yang kaya dengan kandungan Resveratrol dimana fungsi Resveratrol adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk HIDUP, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

Vivix juga membantu meningkatkan tahap tenaga, meningkatkan keupayaan sexual dan melindungi daripada masalah prostat (lelaki)

✿✿✿✿✿✿✿✿

Shaklee ID (949399)

SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...