Nuffnang

Monday, August 10, 2015

Herbal Blend Cream - Krim untuk Kulit Kering & mengelupas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Masa zaman anak dara dulu, fa memang rajin sangat nak membelai-belai diri. Barang-barang penjagaan diri macam losyen, masker, scrub fa punya je beratus sebulan. Biasa lah kot hormon keremajaan tu membuak-buak. Jerawat naik sebiji riuh sekampung. Kulit kering mengelupas umpama dunia dah berakhir. Macam tu punya obses. Bila ada anak ni mana nye nak sempat kan. Nak mandi pon kena cepat. Airis ni memang kalau fa hilan 5 minit dari mata dia, mulalah melalak mencari. Macam mana nak duduk belai diri rehat-rehat. Memang tak dan. Kadang fikir nak ke spa, belai-belai diri tapi sapa nak jaga airis..huhuhu. Berkubur saja lah impian tu. Jadi untuk penganti fa konsisten saja makan supplement & skin care NutriWhite.

Orang kata kalau tangan licin lembut maknanya tak pernah buat kerja dapur, tapi memang pun. Masa zaman anak dara memang fa jarang kedapur, kulit tapak tangan lembut je. Sekarang dah jadi isteri & mak orang, tapak tangan dah jadi kasar. Faktor umur pulak, kulit tumit kaki pun kasar & merekah. Fa hanya mampu nak berlosyen waktu malam je sebelum tidur tu pun kalau ingat.

gambar ehsan google
Fa nampak kulit jari fa semakin mengering dari hari ke hari. Kulit persekitaran jari mengering & mengelupas. Kadang jadi gatal & pedih-pedih sebab fa asik menggaru. Kulit fa memang jenis sensetif. Mungkin ada lah tu sabun-sabun pencuci yang fa tak boleh guna tapi fa tak sure yang mana.

Untuk legakan kegatalan & melembabkan kulit-kulit yang kering tu, fa sapukan herbal blend setiap malam sebelum tidur. Alhamdullilah kurang gatal dan kulit kurang kering. Krim Herbal Blend ni tak melekit & fa sapu setiap malam supaya takpayah lah ulang-ulang sapu lagi kan. Sebab malam lepas sapu terus tidur.

Herbal blend bukan je bagus untuk kulit-kulit kering, kalau anak yang ada ruam-ruam lampin atau ruam-ruam gatal boleh je sapu. Tumit-tumit merekah & kulit kasar pun sesuai sapu herbal blend ni. Fa kalau ada jerawat pon fa sapukan herbal blend ni. Sapu hari ni lusa jerawat tu dah masak, lepas tu terus kering.

1 tube ni tahan lama. sebab oleskan nipis je. Baru pakai beberapa hari dah beransur pulih. Jadi 1 tube ni boleh simpan & pakai lama. Memang jimat.

Kegunaan Herbal Blend Multi-Purpose Cream

  • Melembutkan kulit kasar, tumit pecah, kulit kering
  • Merawat eczema
  • Merawat dari gigitan nyamuk
  • Merawat luka pada puting ibu menyusu
  • Ubat untuk luka dan melecur
  • Ruam lampin dan ruam peluh pada bayi
  • Mengatasi lemak berlebihan
  • Menghilangkan parut termasuk parut campak
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian

Keistimewaan Herbal Blend

  • Terasa dingin pada kulit
  • Diekstrak dari herba semulajadi
  • Tidak berminyak
  • Mudah diserap
  • Aroma yang amat menenangkan
  • Mudah digunakan dan mudah di bawa
  • Sesuai untuk semua golongan
  • Dijamin berkesan
  • Halal
  • Tanpa Steroid

Anda ada masalah kulit kering macam fa? apa kata anda beli herbal blend ni untuk anda. Beli satu letak dalam beg baju anak anda, satu dalam handbag, satu untuk rumah, satu letak dalam kereta, satu untuk beri pada ibu & ayah. Harga satu tiub ni tak sampai pun RM30.00. 

Herbal Blend Multipurpose Cream ini diformulakan daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Cream ini bersifat dingin, bermentol dan tidak berminyak dan melekit. Herbal blend juga telah diuji secara klinikal di mana cream ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Paling best Herbal Blend ni semulajadi tanpa bahan kimia jadi ia selamat digunakan oleh seisi keluarga,

✿✿✿✿✿✿✿✿

Shaklee ID (949399)

SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu



Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...