Nuffnang

Tuesday, July 28, 2015

Legakan Ketidakselesaan Perut semasa musim perayaan dengan Peppermint Ginger Plus Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sebenarnya entry ni fa nak share masa awal hari raya hari tu, masa tengah senak perut makan juadah hari raya.apa kah daya, selama kat kampung line internet langsung tak ada. Memang no coverage at all. Kalau ada pun tengah malam, memang tak dan lah nak update entry kan.

Fa nak share tentang Peppermint Ginger Plus Shaklee yang 1st time  fa makan. Selama ni fa hanya jual dan kumpul feedback positif  dan testimoni dari customer je lepas mereka semua consume Peppermint Gingger Plus ni. Memandangkan hari raya, makan mesti over jadi fa bawak je lah sebotol Peppermint Ginger ni balik kampung sebab ikot pengalaman fa last year, fa memang kembung perut, senak, perut takselesa sebab makan tak berhenti & banyak minum air manis dan berais. Rasa mual-mual je sebab perut masuk angin. Airis pulak masa tu masih baby, dengan dia sekali kembung perut. jadi taknak ulang lagi macam tahun lepas, fa bekalkan siap-siap sebotol peppermint ginger plus.

Makan banyak, makan makanan pedas, minum air bergas, manis, sejuk boleh menyebabkan pedih ulu hati, ketidakselesaan perut, kembung perut atau perut berangin dan mual-mual. Pernah kan tengok iklan Gaviscon dan Eno? Fungsi Peppermint Ginger Plus Shaklee lebih kurang jugak cuma ada kelebihan-kelebihan lain. Selalu kalau fa kena perut kembung ke tak selesa ke fa akan minum air halia suam, memang selesa. Tapi dah nama pun hari raya kan, kadang ketidakselesaan perut ni jadi ikut suka je, masa tengah beraya pun boleh kena attack. Jadi apa yang fa buat, telan sebiji peppermint ginger plus ni lepas makan, perut akan rasa selesa je.

Bila perut dah penuh dengan angin, kadang nak buang angin pon rasa tak lepas ni. Sendawa pon rasa tersekat, anda ambil sebiji peppermint Ginger Plus letak dalam air suam dan minum. InsyaAllah lepas tu lancar je angin yang tersekat tu keluar terus buat perut anda selesa.

Peppermint Ginger diperbuat dari bahan semulajadi dan bukan bahan sintetik . Ia telah diuji secara klinikal dan terbukti mengatasi masalah-masalah yang loya, kembung perut, gastrik, angin dalam badan dan morning sickness. Kelebihan Peppermint Ginger diterangkan melalui kandungan bahan herba terpilih iaitu 4 herba dari Barat dan Timur iaitu:



1) Pudina (Peppermint)

  • Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang
  • Membantu dalam penghadaman.
  • Membantu mengurangkan mabuk laut/darat.
  • Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
  • Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.
  • Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema
  • Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.

2) Halia

  • Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.
  • Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakid haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).
  • Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.

3) Pokok adas (fennal)

  • Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu.
  • Juga, Ia dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.

4)Cekur Manis (anise)

  • Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak.
  • Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
  • Melegakan haba dimusim panas dan lembab
  • Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut

Sesuai untuk:

  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.



✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)

Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak
**HARGA BARU BERKUATKUASA 1APRIL 2015**
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...