Nuffnang

Wednesday, March 25, 2015

Set Migraine Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dah bertahun fa tak simpan/makan pain killer/panadol/paracetamol semenjak fa amalkan produk Shaklee. Kalau tak dulu asal demam, sakit kepala, migraine, senggugut pil-pil sintetik nilah yang ku telan. Sampai sekarang fa mengaku, mama, adik dan suami pun masih mencari-cari dan tercari-cari pil-pil sintetik ni if  mereka sakit kepala. Ye lah, pil-pil sintetik ni bertindak balas cepat. Makan sebiji terus ok dah. BUT for me, cukuplah pil-pil sintetik ni. Fa setia dengan yang semulajadi dan terjamin selamat!

Fa adalah pengidap migraine yang teruk dulu. Pernah sampai pitam dan tak boleh terlalu lama terdedah dekat cahaya matahari yang panas. Cepat je fa ni sakit kepala sampai pitam dan muntah. Pergi jumpa doktor, dia cuma cakap mungkin kena chek balik power cermin mata, dan dia hanya beri paracetamol untuk sakit kepala.

Migraine atau sakit kelapa sebelah ni terjadi disebabkan pelbagai punca. Pengambilan kafein atau MSG yang berlebihan, Kekurangan zat dan nutrien dalam badan dan boleh jadi penyakit keturunan.
Faktor ubat-ubataN pon boleh jadi sebab untuk penyakit migraine ni.

Antara Supplement/vitamin yang bagus dan baik untuk pengidap migraine:
Info : Migraine.com

Riboflavin (Vitamin B2)
Perlu untuk pertumbuhan dan pengeluaran sel-sel darah merah. Pengidap migraine berkemungkinan tidak mendapat cukup vitamin B2 . Dalam satu kajian mendapati pengidap migrain yang mengambil sebanyak 400mg Vitamin B2 setiap hari mendapati sakit kepala mereka berkurangan  sebanyak 50% disebabkan itu Riboflavin (Vitamin B2) dijadikan sebagai rawatan terbaik untuk penyakit migraine.

Vitamin B6
Mengandungi pyridoxine dimana ianya diperlukan oleh badan dengan menggunakan neurotransmitter (bahan kimia otak) serotonin dan norepinephrine dimana bahan kimia ini memainkan peranan sekiranya migraine berlaku.
Kekurangan Vitamin B6 akan menyebabkan kesan pada otak yang akan menyebabkan migrain.
Satu kajian mendapati gabungan vitamin B6, B12 dan asid folik mendapati migraine mereka semakin pulih dan tidak teruk dan dari 60% tahap kesakitan menjadi 30%

Vitamin D
Satu kajian yang dibentangkan pada mesyuarat tahunan American Sakit kepala Society pada tahun 2008 mendapati bahawa kira-kira 42 peratus orang dengan migraine kronik mempunyai kekurangan Vitamin D dan kajian pada tahun 1991 mendapati mereka yang kekurangan vitamin D tidak mampu melawan kesakitan walau dengan ubat penahan sakit. Disebabkan itu Vitamin D perlu untuk melegakan migrain dan mengurangkan keradangan.

Magnesium
Serangan migraine terjadi disebabkan oleh kekurangan tahap magnesiumyang rendah pada otak
Ini kerana Magnesium diperlukan untuk fungsi saraf yang betul dan kekurangan Magnesium dan migrain mungkin berkaitan, menjadikannya satu vitamin penting untuk migrain atau penawar semula jadi untuk migrain. Magnesium juga boleh membantu mencegah dan menguruskan tekanan darah tinggi, penyakit jantung dan kencing manis.

SET MIGRAINE SHAKLEE

Alhamdullilah lepas fa consume SET Migraine ni masalah migrain fa dah langsung tak ada. Jarang sangat fa sakit kepala sekarang. Jadi sesiapa yang ada masalah migraine yang teruk/kronik, WHATSAPP fa untuk set migraine korang sekarang.

InsyaAllah membantu menyelesaikan masalah sakit kepala korang. Tinggalkan paracetamol dan ubat-ubatan sintetik yang akan memudaratkan kesihatan jangka panjang ke sesuatu yang lebih semulajadi dan selamat.


Testimoni Set Migraine Shaklee




✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...