Nuffnang

Friday, March 6, 2015

Lecithin dan Omega Guard - Apa bezanya?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

SET Slimming fa memang laku kerasss. Ye lah sebab fa sendiri amalkan set slimming ni dan fa jadikan sebagai testimoni . Kalau tak berkesan masakan fa share kan? Tapi ramai yang tanya mana yang bagus - Lecithin atau Omega?

Bagi fa dedua ni bagus. Sebab pengalaman fa makan dedua ni dan dedua ni ada kelebihan masing-masing. Apa-apa pun bergantung pada badan seseorang itu sendiri. Ada yang rasa makan lecithin cepat turun. Ada yang cakap makan omega lagi nampak kesan dia.

Lecithin
Lecithin ni memang terkenal sebagai agen Emulsi atau FAT EMULISER yang selalu diamalkan oleh mereka yang nak turunkan berat badan. Lecithin  untuk memecahkan molekul lemak supaya lebih halus dan lebih mudah disingkirkan.


Lecithin berupaya memerangkap minyak dan lelemak berlebihan jadi lemak-lemak yang kita makan tu takde lah menyerap dalam badan kita dimana lecithin akan melekat/tangkap lemak-lemak ni supaya lemak-lemak tu terapung dalam darah kita dan tak melekat kat dinding-dinding dalam mambran, dalam salur darah dan dalam bahagian badan kita.

Emulsi/pengemulsi bukan membakar lemak TETAPI memerangkap lemak-lemak yang tak diperlukan dalam badan kita. Sebab tu sesetengah orang yang makan lecithin akan dapati saiz badan mereka turun seinci demi seinci tetapi berat tak banyak turun. Tapi ada jugak yang perasan berat mereka turun dengan hanya mengambil lecithin je pon turun berat sebab tak banyak lemak yang mendap dalam badan mereka.

Bila sekitar badan yang berlemak dah dikeluarkan sebab itu kita rasa macam dah kurus dan badan lebih terbentuk cantik.

Sebab itu, lecithin PERLU diambil dengan ALFALFA/HERBLAX sebagai agen detox supaya segala lemak-lemak yang terapung itu mudah disingkirkan.

LECITHIN =
● Mencegah lemak melekat di dinding membran
● Membantu proses metaboilisma, kolesterol,trgycerides dan lemak darah
● Mencairkan dan memecahkan lemak terutama kolesterol
● Menurunkan total serum kolesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
● Membantu mengawal paras triglycerides
● Mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah.
* fa upgrade lecithin ke omega guard. Baca perbezaannya disini.

ALFALFA =
● AlfalfaMencuci usus dan membuang toksin
● Membantu masalah pencernaan dan penghadaman
● Membantu metabolisma dan similasi makanan
● Mengandungi saponin yang bertindak sebagai serat untukmenyerap kolesterol



Omega Guard
Omega Guard pulak sebaliknya. Omega tak memerangkap lemak macam lecithin TETAPI minyak ikan membantu pembakaran lemak yang termendap dalam badan kita.

Omega 3 yang terdapat dalam omega guard ini membantu pembakaran lemak dan akan bertindak balas dengan hormon leptin dalam badan kita dimana Leptin ini akan memberi isyarat pada otak kita untuk kurangkan selera makan.

MEREKA YANG MENGALAMI MASALAH BERAT BADAN
- Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

Kalau korang perasan, makan omega ni akan buat kita rasa haus kan? Bila kita minum air banyak-banyak rasa lapar itu akan berkurang. Bila kurang makan penurunan berat tu kan jadi lebih mudah.

Omega guard juga membaiki kadar gula dalam darah jadi kita akan lebih bertenaga. Omega juga bantu untuk mengurangkan kadar kolestrol dalam darah.



Sekarang faham tak perbezaan antara Lecithin dan Omega Guard? Bagi fa dua-dua bagus sebab tu dalam usaha nak dapatkan berat idaman dan maintainkan berat fa prefer makan dua-dua sekali.

Tapi ni bukan paksaan untuk makan dua-dua. Korang boleh pilih yang mana lebih berkenan dihati & mengikut budget korang.

Perlu diingat, pengambilan secara konsisten amat perlu untuk dapatkan result yang terbaik. Air juga perlu tau untuk memudahkan penyingkiran lemak-lemak. Sebab itu Alfalfa sangat perlu diambil sebagai tambahan kepada Lecithin atau Omega Guard.

Nak lagi BEST? Add ESP Shaklee dalam SET SLIMMING anda!


● Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
● Protien juga sangat penting dalam membantu meningkatkan metabolisma dan perkembangan otot anda, menjaga nafsu makan dan mengelakkan badan dari menggeleber.

ESP PROMO SEPANJANG BULAN INI..
BELI 2 dan dapatkan 5% OFF

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...