Nuffnang

Monday, December 22, 2014

Sarapan pagi yang berkhasiat untuk anak lebih cergas dan cerdas!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Dulu masa sekolah arwah ayah tak pernah lupa nak sediakan breakfast untuk kami adik beradik sebelum kesekolah. Semakin dewasa, dah pandai buat breakfast sendiri pon masih pastikan perut dialas sebelum kesekolah. Kalau tak sempat cukup lah segelas susu dan sekeping roti atau biskut.


Fa percaya sarapan pagi ni akan buat kita lebih FOKUS pada apa yang kita belajar setiap hari dan makanan yang penuh vitamin dan zat lagi bagus untuk pastikan badan kita sentiasa bertenaga. Takdelah lembik je kan.

Dulu lain, masa sesi persekolahan macam pendek, masih boleh balik rumah dan barulah ada kelas mengaji atau tuition. Sekarang ni, fa tengok anak-anak sedara fa semua dari pagi sampai petang dekat sekolah, macam-macam aktiviti sampai lewat petang. Malam mengaji atau tuition pulak. Belum lagi homework yang berlambak. Esok dah mula hari yang maru, memang pack sangat masa mereka.

Sebab tu mulakan hari mereka dengan sarapan yang berkhasiat supaya tumbesaran dan perkembangan IQ mereka sentiasa baik.


Segelas Meal Shakes untuk SARAPAN PAGI dan segelas lagi untuk SEBELUM TIDUR dimana setiap bancuhan Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap.



1. Nutrisi Lengkap
~mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat akan menyebabkan menyukarkan kadar penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak

2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh
~kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, darah, organ, imun dan lain-lain

3. membantu tumbesaran
~mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses pembesaran tubuh badan

4. Anti oksida
~Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5. Mengembalikan seri wajah
~mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan kuprum yang cukup untuk membina sel-sel darah yang sihat, sekaligus memberi kompleksi wajah yang lebih cantik

6. detokfikasi
~kaya dengan serat larut untuk membanu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus

7. kelazatan rasanya
~ minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktosa semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawa


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...