Nuffnang

Saturday, December 14, 2013

Berpantang dengan Shaklee. SET BERPANTANG SHAKLEE MEMANG AWSOME!






As Salam Semua

Hari ke-3
Alhamdullilah, fa dah start breastfeed Airis dari sampai-sampai rumah semalam. Memang mencabar tapi setiap kali Airis susah nak melekap, fa akan bisik dekat telinga dia.
"Airis, pelan-pelan ye sayang. Mamy pon masih belajar. Airis pon sama. Kita sama-sama belajar je nak"

Sambil-sambil tu baca doa banyakkan susu. Sambil usap-usap breast. 

Penggunaan support pillow sangat membantu time ni. Sebab support pillow tu fa boleh susukan airis. Alhamdullilah dah semalam dekat rumah, Airis tak meragam. Fa kejutkan dia 2 jam sekali untuk susu & tukar lampin. Baru sehari still belum Pro. Tunggu lah seminggu nanti. :)

Set Pantang Shaklee memang AWSOME! Badan pon tak rasa letih sangat. Padahal dah berjaga malam. Breast fa pon asik penuh je rasa. Airis pon susu lama. Melekap lebih lama. Alhamdullilah.

Hospital ada bagi ubat cuci, ubat lembutkan najis,ubat tahan sakit dan ubat untuk sembuhkan luka. Tapi fa hanya pakai ubat cuci je sebab ubat tu cam antiseptik. Lepas cuci pakai tu fa rasa segar je. Yang lain fa hanya amalkan Shaklee. 100% Shaklee. No jamu-jamu!

Airis hari-3

KENAPA FA PILIH BERPANTANG DENGAN SET PANTANG SHAKLEE?

ESP =
Biasalah breastfeed ni buat kita asik lapar. Lambat makan sket je nanti perut masuk angin. Nanti effect Airis pulak. Nak elak perut masuk angin/gastrik, Fa minum ESP+MILO/HORLICK. Selain buat kenyang, elak gastrik susu pon macam pekat sikit. Susu pon makin banyak keluar walaupun kalau pump mayb taksampai 1oz. Cukup la untuk Airis hari ke-3 ni.
VITAMIN C =
Mama pernah cakap, nak luka cepat sembuh makan oren sunquick. sebab Vitamin C dalam oren tu bagus. Dia siap soh en suami pergi beli oren sunquick. Fa bagitau la sebiji Vitamin C Shaklee ni ade 7biji oren dalam dia. Terus mama cakap makan Shaklee punya je. :)
ZINC= 
Zinc Shaklee ni bagus untuk mempercepatkan penyembuhan & keringkan luka jahitan. Zinc jugak boleh baikkan sistem dalaman selepas melahirkan.
OSTEMATRIX (Kalsium)=
Benda yang paling takut nak buat selepas bersalin ialah buang air besar. Banyak la fa dengar kawan-kawan cakap, nanti nak teran nak buang Air besar tu pelan-pelan. nanti koyak balik jahitan. Setiap malam fa tak lupa makan Oste ni walaupun belum rasa nak buang air besar lagi tapi boleh elakkan dari najis jadi keras. Selain tu sakit-sakit badan, belakang semua dah ilang. Sebab kalsium dah diserap dalam susu ibu. Jadi nak elakkan dari kerapuhan tulang makan la Oste ni ye. Alhamdullilah.
OMEGA=
DHA elok untuk perkembangan otak bayi. Selain tu Omega yang fa makan ni pon membantu dalam proses pembuangan dan sakit-sakit sendi lepas bersalin. Yang lagi penting boleh kembalikan berat badan sebelum preggy. hehehe
VITALEA =
vitalea ni multivitamin yang baik bukan saja untuk fa tapi untuk Airis. Selepas kita bersalin, darah banyak keluar, badan extra letih dan tak bermaya. itulah fungsi vitalea perlu bagi mengelakan ibu-ibu pitam, lesu, kurang daya ingatan & kurang konsentrasi.
BCOMPLEX=
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

ALFAFA COMPLEX=
Fa belum lagi makan Alfafa ni, sebab Alfafa kena makan lepas seminggu umur Airis. Dan kena pastikan Airis tak ada Jaundis baru boleh makan.
Alfafa dikenali sebagai Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU





Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
 
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...