Nuffnang

Sunday, November 24, 2013

Solat Duduk untuk Ibu Sarat Hamil

Salam Semua

Next week genablah usia kandungan fa 36 minggu. 36 minggu = 9Bulan?? wahhh macam tak caya je dah nak sampai due fa nak bersalin. Doakn ye kawan-kawan. :)

Ok bila dah nak masuk 36 minggu, perut dah kedepan, dah merenggang, dah tak larat nak bangun duduk jalan, solat pon mesti rasa susahkan. Semalam fa solat zohor tetiba rasa terlalu susah untuk rukuk & bangun dari sujud. Sakit yang amat kat perut, lenguh rasa nak nangis je. Tapi gigih habiskan 4 rakaat zuhur. Lepas tu fa terus call mama tanya camne nak buat solat duduk?

Mama kate sama je cam solat berdiri, tapi beza dia duduk. Mama kata solat guna kerusi, tapi fa takmo sebab masalah fa bukan kaki, masalah fa perut yg membulat ni. Lagipon fa nak sujud dekat tikar sembahyang selagi larat. :)

Alhamdullilah, Solat Asar fa buat solat duduk, selesa & mudah. Fa siap google lagi cara-cara solat duduk.Ye la dulu mana ambil peduli pasal solat duduk ni. heheheh Jadi mummies semua yang sarat-sarat tu boleh la cuba solat duduk ni ye. No reason lagi after this. Mama kata lagi nak bersalin ni kena lagi dekat dengan Allah. Kena selalu mintak ampun. Nanti baby pon ikut kita beramal, jadi anak yang solehah. In Sha Allah. :)

Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
 
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...