Nuffnang

Sunday, September 15, 2013

Zero to Hero : Tiada yang Mustahil!!

Salam semua.

Hari ni pagi-pagi lagi dah bangun semangat nak pergi Class Zero to Hero. Class ni dibuat untuk menyuntik semangat kami untuk berjaya dalam bisness Shaklee. Semangat nak sedut aura-aura positif & tips-tips dari guru yang berjaya buat side income /main income sampai 5 angka!

Fa sangat salute dengan Kak Jannatul & Ummi Erna. 2 orang WAHM yang sangat berjaya!Sangat-sangat buat fa rasa bersemangat dengar cerita & pengalaman mereka sebagai WAHM. 2 orang yang menjadi sumber inspirasi fa setiap hari. Dulu memang fa tak pernah terfikir langsung pasal nak jadi WAHM ni. Sebab fa dah terbiasa bekerja & kurang yakin sikit. Tapi bila fa diperkenalkan dengan Shaklee oleh Ummi Erna, Semakin yakin rasa hati ini nak berhenti & tumpukan 100% dekat anak dan suami sambil boleh buat duit.

Kak Jannatul ni sanggup berhenti kerja semata-mata untuk berkerja kat rumah, sebab kesiankan anak-anak yang terpaksa tunggu sampai malam dekat rumah pengasuh & tekanan kerja. Jadi dengan ambil keputusan berhenti untuk jaga anak-anak, makan minum suami dalam masa yang sama boleh cari side income. Sekarang pendapatan Kak Jannatul dah cecah 5 ANGKA!! Best kannn.. Setiap bulan bagi ibu RM1K, Zakat setiap bulan tanpa culas. Nak baca pasal Kak Jannatul boleh singgah blog dia http://buahatikusayang.blogspot.com/

Ummi Erna ibu muda yang baru 9 bulan buat Shaklee tapi dah boleh buat pendapatan 4 Angka. Lebih dari gaji dia dulu. Lebih dari gaji suami. Tak mustahil semua pon boleh jadi macam dia kan? Nak baca pasal Ummi Erna boleh klik sini http://ummierna.blogspot.com/

Ya Allah gigih mereka ni semua mencari rezeki. Sekarang masing-masing dah jadikan Shaklee sebagai Main Income. Bukan lagi Side Income. Lagi best mereka berjaya Fully Breastfeed anak-anak mereka. Income yang banyak tu boleh bayar zakat, pergi umrah, bagi ibu ayah saving untuk anak-anak. Itu lah yang terbaikkan.

Semakin bersemangat fa nak teruskan niat untuk jadi WAHM. Siapa kata suri rumah tak boleh jana pendapatan? Siapa kata suri rumah hanya tahu buat kerja-kerja rumah? Tengok saja 2 orang suri rumah yang dah pon berjaya. Banyak lagi WAHM yang dah buktikan hanya duduk dirumah boleh nerjaya.Tiada yang mustahil if kita bersungguh-sungguh & niat yang betul kan?

Bakal-bakal ibu yang berjaya
Fa tengah menyedut aura-aura positif kak Jannatul
Ummi Erna yang tengah bagi tips WAHM berjaya
Tengok!! tengah coaching pon boleh BreastFeed anak!! Terbaikk!!
Salute Salute Salute!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...