Nuffnang

Sunday, September 22, 2013

My Precious - Idea Bilik baby!

Salam Semua.

Hari ni en.suami buat surprise pasang aircond dekat bilik! Dia cakap ni untuk si precious tak ada la dia panas nanti. Untuk si precious sekali untuk mummy dia la kan kan kan.. hihihih.

En.Suami semangat bila cerita pasal bilik baby. Actually takde pon bilik baby tu, bilik kami tu la yang nak di ubah suai agar mesra baby (cam iklan lak)

Memang macam-macam idea yang datang bila fikir pasal decoration bilik nanti. Tak sabarnya nak start deco. Tapi sebab en.suami kata nak cat bilik tu dulu, jadi bukan la sekarang untuk mendeko- deko. haissss.

Memandangkan bilik kami tu kecil, so ruang nak deco pon terhad. En.Suami cakap janji boleh letak Cot baby, dengan almari dia dah. Tak payah over sangat. huhuhu. (ni 1st time ada baby of coz la over exited sket) En.Suami kata nanti fa pantang dekat kampung dia akan settle kan semua. Tapi sebab fa kurang yakin sikit, so fa pon cari la idea-idea dekat google supaya en.suami dapat memenuhi impian fa.

Bilik kami tu fa nak warna yang pastel & menenagkan. Mula-mula en.suami nak buat warna merah (WTH!!) fa bantah 100%. Ade ke merah dipilihnya? Fa cakap fa nak warna natural, warna tenang-tenang supaya fa more relax. So warna yang dalam kepala fa ni warna macam ni:


 



Kesimpulannya fa pilih warna kelabu untuk bilik kami nanti. Hope la en.suami dapat memenuhi permintaan fa.. hihihi. Mesti tenang je dalam bilik tu nanti.
 
Ok lah fa nak rest & solat. Jumpa lagi dekat entri akan datang :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...