Nuffnang

Friday, March 11, 2016

6 Resepi ESP yang Menyelerakan


Kalau nak share tentang cara bancuh ESP, fa suka bancuh ESP dengan Fresh Milk atau milo. Sebab ESP ni milkbooster fa. Bila sekarang ni cuaca panas, fa suka bancuh dengan Performance Drink. Performance Drink ni rasa oren jadi bila campur dengan ESP lemak-lemak oren la camtu. Tak manis tak masam.. just nice. Bancuh sejuk-sejuk memang marveles!


Tahu tak? ESP shaklee ni sebenarnya boleh je mix dengan macam-macam minuman kegemaran anda kecuali kopi ngan teh je la sebab dedua ni kafein yang akan menganggu penyerapan khasiat ESP tu nanti.

ESP boleh je kalau nak bancuh semata dengan air kosong. Tapi kena pandai mengagak berapa banyak air sebab kalau tak, ESP ni akan rasa payau sikit. ESP ni bukan macam Cinch Shake yang ada 3 perisa (caffe latte, chocolate & vanila) ESP ni semata soya yang berbau vanila.

Antara resepi ESP yang menyelerakan & kerap fa share dengan customer macam kat bawah ni:

ESP + Air Suam, Air Sejuk
ESP + Fresh Milk
ESP + Fresh Milk + Kurma / Fresh Fruit
ESP + Milo, Horlick, yogurt drink, soyabean
ESP + Ribena / Fruit Juice
ESP + Annum
ESP + Sirap bandung
ESP + Nestum / Nesvita
ESP + Mealshakes + Performance Drink
ESP + koko + Minyak zaitun + Oat + Madu + Fresh Milk (Blendkan semua sekali) - Baik untuk Energy, brain, healthy diet * Resepi oleh Prof. Dr.Muhaya

Tapi kalau nak lagi sedap boleh cuba blend dengan buah-buahan segar atau buat smoothie. Anda boleh cuba beberapa resepi ESP kat bawah ni yang fa dapat dari Facebook page Shaklee Malaysia

6 Resepi ESP yang Menyelerakan


Mangosteen Energizer

 3 sudu ESP
1 cawan Jus Manggis
1 Potong Betik
Ais

Blend semua sekali - siap!


Summer Strawberry-Basil Smoothie

3/4 cawan low-fat Greek Yogurt
5-6 helai daun basil
1 Sudu lime jus
1 Sudu ESP

Blend semua sekali - siap!


Strawberry Lemonade Shake

3 sudu ESP
1 cawan buah strawberry
1 cawan low-fat Greek Yogurt
Ais

Blend semua sekali - siap!


Mango Smoothie

3 sudu ESP Shaklee
1 biji Mangga
1 cawam susu rendah lemak
Ais

Blend semua bahan dan boleh dihidang


Vitamin C Booster Smoothie

3 sudu ESP Shaklee
1 cawan strawberry
1/2 cawan orange jus
1/2 cawan susu rendah lemak
Ais

Blend semua bahan dan sedia untuk dinikmati!


Kale Booster Smoothie

1/2 cawan Greek Yogurt
1/2 cawan Kale
1/2 cawan buah mangga
1 sudu ESP Shaklee

Blend semua bahan & minum

Fa selalu blend dalam Blender atau Shake N Take. ESP ni banyak khasiat dia, Sebenarnya anda boleh je ubah resepi ikut kretiviti anda. Anda ada cara atau resepi ESP yang anda suka & memang jadi kegemaran? Share dengan fa ye.


Nota Kaki :: Bulan ni tak rugi beli ESP sebab ESP tengah promosi! Lebih penjimatan jika anda beli hanya 2 canister & berganda-ganda lagi jimat jika anda beli 6 canister terus!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...