Nuffnang

Thursday, February 25, 2016

Cuaca Panas Minum Performance Drink Shaklee

Assalamualaikum
Dulu kalau musim panas je atau musim demam, arwah ayah mesti belikan sebotol air gas isotonik. Bukan dulu je, sekarang pon suami kalau badan tak sedap macam nak deman air isotonik ni memang dia akan beli air isotonik yang lain ni membantu adakan balik air dalam badan akibat terhidrat. Ianya menyejukan badan dan kekalkan tahap suhu badan. 

Kebanyakkan air isotonik ni bergas & kandungan gulanya teralalu tinggi & memang la tak elok untuk badan kan? Tapi itu la yang sedap kan? Alah.. fa dulu pon air ni jugak yang diteguk. Tapi bila fikir bukan elok sangat pon nak teguk banyak minuman bergas ni @ orang banyak cakap air potong kaki. Owhh yes, sepupu fa ade 2 orang yang menag ada diabetes. Seroang da selamat potong kaki, sorang mengharap insulin. Lifestyle dorang memang suka minum air bergas ni. Bukan sekali teguk..berbotol jugak. Jangan ingat orang tua je ada penyakit kronik, orang muda pon sama je sekarang.. seremmm nokss!!

Ok fa bukan nak cerita pasal ni, fa nak cerita pasal cuaca panas. Lately memang cuaca agak panas. Terlalu panas pon ade. Sampai pening kepala kadang-kadang. Air 3 liter tu macam tak cukup je. Nak pulak minum air sejuk-sejuk baru lega. Yang kesianya airis la. Memang dia kuat minum air masak. Menyusu pon kuat jugak. Tapi badan dedar je maybe sebab dia kuat berpeluh jadi cepatlah air dalam badan tu hilang.

Tanda-tanda Badan Terhidrat
- Air yang diminum keluar dari badan menerusi pelbagai mekanisme tubuh. Dianggarkan sebanyak 1.5 liter dikeluarkan sebagai kencing, manakala satu liter lagi terbebas menerusi proses perpeluhan, pernafasan & proses penghadaman oleh usus
- Badan yang tidak mencukupi bekalan air yang mencukupi akan menunjukkan petanda seperti:
-----Kepenatan
-----Kekeringan di dalam mulut
-----Rasa sakit ketika kencing
-----Gejala sembelit
-----Sakit kepala
-----Pertambahan berat badan
-----Sakit otot
-----Ketidakstabilan emosi
-----Keletihan
*****Jika anda adalah ibu yang sedang hamil atau menyusukan bayi, pengambilan air yang lebih iaitu 3 hingga 5 gelas lebih dari biasa adalah disarankan

 PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL, PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI, PENGEDAR SHAKLEE TASIK SELATAN, PENGEDAR SHAKLEE KUCHAI LAMA,PENGEDAR SHAKLEE OUG

■ Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air.
■ Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
■ Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
■ Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
■ Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

 PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL, PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI, PENGEDAR SHAKLEE TASIK SELATAN, PENGEDAR SHAKLEE KUCHAI LAMA, PENGEDAR SHAKLEE OUGFa beri airis PERFORMANCE DRINK setiap hari. Performance Drink ni rasa oren yang segar. Bancuh sejuk-sejuk rasa segar je minuman ni masuk dalam badan. Fa campurkan setengah packet dengan NUTRIFERON SHAKLEE. Nutriferon untuk immune booster dia. InsyaAllah badan airis kuat melawan penyakit dan virus yang semakin berleluasa sekarang ni.

✔PERFORMANCE DRINK (539g) 
》Membantu mengimbangi kandungan elektrolit dalam tubuh bagi mengelakkan dehidrasi. Suhu tubuh yang tinggi disebabkan oleh demam ini menyebabkan berlakunya dehidrasi (kehilangan cecair yang banyak dari dalam tubuh).
》Dengan pengambilan Performance Drinks ini akan membantu tubuh untuk berhidrasi dengan lebih baik.


 PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL, PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI, PENGEDAR SHAKLEE TASIK SELATAN, PENGEDAR SHAKLEE KUCHAI LAMA, PENGEDAR SHAKLEE OUG

✔NUTRIFERON (30 × 1.2g)
》Merupakan supplemen untuk meningkatkan sistem imun badan
》Nutriferon adalah 'immune booster' yang meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh bagi melawan penyakit.

PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING, PENGEDAR SHAKLEE BUKIT JALIL, PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI BESI, PENGEDAR SHAKLEE TASIK SELATAN, PENGEDAR SHAKLEE KUCHAI LAMA & PENGEDAR SHAKLEE OUG


SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya.


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk
anda! sted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...