Nuffnang

Monday, August 3, 2015

Kawal berat badan Anda dengan set slimming Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Setiap minggu ada je jemputan rumah terbuka. Semalam je sampai 3 buah rumah fa pergi. Tapi fa tahu, ada yang jemputan sampai 5 buah rumah kan? Setiap rumah pelbagai menu yang mereka hidang. Semua sedap-sedap belaka, memang akan makan jugak lah walaupun baru je lepas makan dekat rumah yang lain. Fa pun memang jenis yang pemakan, semua yang dihidang fa makan. Tapi macam mana fa control berat badan fa supaya tak naik berkilo-kilo? Jawapannya..... SHAKLEE lah ape lagi kan??

Selain dari makan dengan kuantiti yang sedikit-sedikit (contoh rumah 1 hidang meehun goreng, ambil jangan penuh sepinggan, ambil sekadar untuk isi perut maknanya jangan kenyang sangat) Jadi kalau kita dapat kontrol pengambilan makanan takkan jadi masalah.

Kenapa perlu Lecithin?

Sebelum pergi jamuan makan, fa akan telan Lecithin Shaklee. Lecithin Shaklee memang ada dalam handbag selain dari Peppermint Ginger Shaklee (supplement bila perut sebu atau tak selesa akibat banyak makan). Lecithin Shaklee dapat mencegah segala lelemak makanan dari melekat dekat dinding membran dan mengelakkan dari kolestrol terserap dalam badan. Jadi bila kita makan, segala lemak-lemak akan diapungkan oleh lecithin . Bila lemak ni semua dah terapung, tunggu masa untuk disingkirkan keluar melalui pembuangan air besar. Jadi tak perlu risau lemak semua ni akan melekat keseluruh badan.

LECITHIN
● Mencegah lemak melekat di dinding membran
● Membantu proses metaboilisma, kolesterol,trgycerides dan lemak darah
● Mencairkan dan memecahkan lemak terutama kolesterol
● Menurunkan total serum kolesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
● Membantu mengawal paras triglycerides
● Mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah.

Kenapa perlu Alfalfa
Gabungan Alfalfa dan Lecithin perlu dan sangat diperlukan antara satu sama lain kerana disinilah ALFALFA memainkan peranan dengan menyingkirkan lelemak yang terapung itu dengan mudah atau dipanggil detox. Sebab itu selepas consume ALFALFA & LECITHIN ni kena minum air yang banyak untuk memudahkan proses detox.

Alfalfa Complex
● Alfalfa mencuci usus dan membuang toksin
● Membantu masalah pencernaan dan penghadaman
● Membantu metabolisma dan similasi makanan
● Mengandungi saponin yang bertindak sebagai serat untukmenyerap kolesterol

Kenapa perlu Herb-lax

Bila balik mesti dah letih kan. Samalah dengan usus kita. Letih menghadam makanan an mengumpulkan makanan dalam perut. Nak lagi best, malam sebelum tido telan herb-lax. Esoknya anda bangun lancar je membuang. Bukan sebarangan buang tau, buang segala kotoran yang tersumbat dalam usus penyebab badan bertoksin. Bila badan penuh toksin kita akan terasa lemah je, badan pun rasa berat tak bermaya. Perut pun buncit dan macam-macam lah.

Herb-lax 
● Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh
● Merangsang usus utk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
● Membantu masalah sembelit
● Mengempiskan perut`
● Melawaskan pembuangan air besar
● Memejalkan perut.
● Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit

Clearkan? Kalau makan banyak mana pun insyaAllah masih boleh control lagi berat naik. Kalau naik pun dalam 1kg je lepas tu turan balik. Lagi best badan tak rasa berat, badan rasa selesa.

Sukar turunkan berat badan?
Anda perlu check tahap metebolisma badan anda. Lagi tinggi tahap metabolisme badan lagi senang dan cepat untuk anda turunkan berat badan anda. Pergi ke mana-mana pusat kesihatan untuk buat full body checkup.

Dengan minum segelas CINCH TEA MIX setiap hari dapat tingkatkan kadar metabolisma badan.

Kebaikan dan khasiat
⊙ Rendah kandungan kafein
⊙ Tinggi antioksidan
⊙ Mencegah kanser
⊙ Bantu rendahkan tekanan darah tinggi
⊙ Mengurangkan kolestrol
⊙ Melindungi jantung dan peredaran darah
⊙ Menguatkan tulang
⊙ Antibakteria dan Antivirus
⊙ Menggalak kulit yang sihat
⊙ Mengurangkan gula dalam darah
⊙ Meningkatkan kadar metabolisme
⊙ Baik untuk pencernaan
⊙ Bantu lawan penyakit seperti asthma.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Shaklee ID (949399)

SMS/WhatsAPP/Telegram 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & pertanyaan mengenai produk Shaklee. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi, Bandar Tasik Selatan, OUG dan sekitarnya

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu



Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 30% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM68.90 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.

** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 .60 bagi semenanjung & RM21.20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...