Nuffnang

Monday, March 23, 2015

Zinc Complex Shaklee - Luka cepat sembuh

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Percaya atau tidak, zinc complex Shaklee ni dapat membantu dalam penyembuhan luka pembedahan dan luka bersalin dengan cepat?

Ye fa tak tipu, fa sendiri dah rasai. Alhamdullilah luka jahitan bersalin fa tak lah banyak, tapi lepas je bersalin fa terus makan Zinc dan dapati luka jahitan tu kering dengan cepat. Lagi satu bila doktor chek, luka kesan jahitan tu dah mula bercantum.

Ramai je fa baca FB kawan-kawan yang bersalin czer terpaksa pergi tukar dressing luka setiap hari sebab luka czer tu tak kering-kering. Tambah teruk bila tak jaga pemakanan, tak pantang betul. Ouchhh ngilu gila rasa.


Zinc Complex ni berupaya membentuk kolagen dimana ianya membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.


Zinc juga membantu mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran selepas pembedahan, juga memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Sebab tu zinc ada dalam SET BERSALIN/PANTANG Shaklee kerana Zinc berupaya menyembuh dan mengeringkan luka bersalin dengan cepat. Zinc juga dipercayai dapat membantu mengelakkan post-natal depression.

Sesiapa yang ada jerawat atau radang kulit boleh makan zinc complex ni untuk memperbaiki sel sel kulit akibat jerawat, radang kulit dan akne yang teruk.


Lain-lain manfaat Zinc Complex :
■ Meningkatkan sistem imun – membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.
■ Diabetis – membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.
■ Kanser prostat – pengambilan zink dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%.
■ Ovulasi wanita – wanita memerlukan zink untuk ovulasi. Zink juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya.
■ Memperbaiki radang kulit – Pengambilan zink dapat memperbaiki radang kulit seperti  jerawat.
■ Jerawat – Zink bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zink juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
■ Kelesuan kronik
■ Mengekalkan deria bau – Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif
■ Kemampuan seks lelaki – zink yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma
■ Gugur rambut / botak – zink mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel
■ Membentuk kolagen – Zink membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.
■ Penyembuhan luka yang cepat – zink mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy
■ Rabun malam

Hanya BULAN INI promosi ZINC COMPLEX BELI 3 PERCUMA 1 

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...