Nuffnang

Tuesday, February 17, 2015

Resepi bayi 1 tahun : Agar-agar dragon fruit.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Hari tu babah beli dragon fruit kat pasar, isi purple manis sangat.
Airis 1st time makan dragon fruit ni sebab fa pon dah lama tak beli buah ni, tengok airis makan macam sedap je.. habis baju tangan purple!!

Jadi ade baki separuh lagi, fa ingat nak buat agar-agar. Yang fa jumpa serbuk agar-agar dalam paket. Resepi sebenar guna agar-agar jurai tu.
Fa tak reti sukat sukat sangat. Main agak je.. fa guna sesudu agar-agar serbuk, 2 cawan camtu lah air. Tu pun mcm keras sikit, kena bnyk belajar lagi ni.. haisss.


Agar-agar dragon fruit.
Bahan-bahan
◆ Agar-agar serbuk
◆ Air
◆ Madu/organic sugar
◆ Dragon fruit

Cara-cara
◆ Masak agar-agar dan air sampai didih.
◆ Masukan 2 sudu besar madu atau sesudu gula
◆ Tutup api
◆ Masukan dragon fruit yang dah dipotong-potong kecil
◆ Letak dalam acuan
◆ Sejukkan setengah jam.

Sebab nak buat kelainan fa bancuh fresh milk + sesudu kecil MEAL SHAKES SHAKLEE untuk ade perasa vanila dalam susu tu.
Bila agar-agar dah keras, letak dalam mangkuk dan tuang susu. Siap bole makan as desert.
Airis sibuk nak fish... jadi mamy tabur fish.....

Seronok dapat buat makanan macam-macam bentuk untuk airis ni. Sekarang kan trend BENTO jadi mamy pon nak gak berbento-bento ni. Kasi eksited sikit airis bila makan.


Anak korang dah boleh kunyah-kunyah? Ape kata cuba kasi dorang Vitalea for Children? Sedap rasa beri-beri gitu. Airis kalau kunyah asik goncang botol mintak lagi. Air masak yang cukup jangan lupa bagi ye.

Bulan ni vitalea for children ade offer tau. Buy 3 free 1! Rugi tak grab..pergi pakat dengan kawan-kawan beli kongsi-kongsi.  

Selamat membeli & Selamat mencuba :)

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...