Nuffnang

Thursday, November 20, 2014

Jaga kesihatan sendi dengan Shaklee Advance Joint Health Tablet (AJHT)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Individu yang normal biasanya tidak mempunyai masalah untuk membengkokkan kaki, duduk, berjalan atau pergerakan ketika solat. Namun bagi mereka yang ada masalah kesakitan sendi mungkin menganggap aktiviti ini merumitkan dan menyakitkan.


Sakit sendi bukan menyerang warga tua sahaja, orang-orang muda macam fa ni pon boleh je kena sakit sendi yang mungkin disebabkan oleh berat badan yang berlebihan, aktif bersukan, pemakaian kasut tinggi yang kerap dan macam-macam faktor lagi. Namun pencegahan awal dapat memastikan kesihatan sendi anda terjamin walaupun meningkat usia.

Apa kata anda cuba Advance Joint Health Tablet Shaklee ni yang dapat membantu keselesaan sendi dan pergerakkan anda.


Manfaat Shaklee Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
● Menyokong keselesaan sendi (Ekstrak Boswellia) dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya,. bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
● Bertindak sebagai kusyen (Ekstrak jagung) membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.
● Memelihara tisu penyambung yang sihat (zink, tembaga, mangan dan vitamin C). Sebagai nutrien penting dalam kesihatan sendi, zink, tembaga, mangan  dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Advance Joint Health Tablet 100% bebas kondroitin sulfat kerana ia tidak diserap dengan baik bila diambil secara oral dimana kajian terkini menunjukkan kondroitin sulfat mengganggu penyerapan glukosamina yang biasanya diserap dengan lebih baik.

Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Keistimewaan AJHT
1- 100% bebas kerang-kerangan
2- 100% vegetarian
3- 100% bebas kondroitin (bebas kondroitin beerti 'penyerapan glukosamin yang lebih baik', kehadiran kondroitin seperti dalam kebanyakan produk lain hanya menghalang penyerapan glukosamin).
4- Kaplet mudah telan. Hanya 2 kaplet diperlukan sehari.
5- Tiada perasa, pemanis atau pengawet
6- Bebas gluten  (gluten adalah bahan yang menghalang penyerapan zat dan mineral ke dalam tubuh).

Kelebihan Advanced Joint Health Tablet :
1- Meningkatkan keselesaan pada sendi seawal hari ke-5
2- Keselesaan sendi dengan 28% lebih cepat daripada dakwaan jenama terkemuka.
3- 45% lebih berkesan bagi meningkatkan keselesaan sendi
4 - Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan tambahan kuprum, zink, vitamin c dan manganese yang bertindak membina kolagen.
5 - Meningkatkan keupayaan 'kusyen' dengan glukosamin dari ekstrak boswellia , jadi anda bebas bergerak.
6 - Menambahkan kebolehan pergerakan tanpa rasa sakit
7 - Meningkatkan fleksibiliti sendi.
8 - Memperbaiki fungsi sesendi.
9 - Menyokong kesihatan sesendi untuk jangka masa panjang.


Dapatkan jugak SET SENDI yang terdiri daripada gabungan OMEGA GUARD, OSTEMATRIX dan AJHT untuk kesihatan sendi yang menyeluruh.


ADVANCE JOINT HEALTH  TABLET
> Memelihara ligament (tosu penyambung) yang sihat.
> menyokong keselesaan sendi
> meningkatkan kesan kusyen
OSTEMATRIX
> Sumber kalsium di mana penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligament
> Magnesium membantu penyerapan kalsium dan membantu menguatkan tulang.
> Vitamin D merangsang penyerapan kalsium.
OMEGA GUARD
> Mengurangkan inflamasi atau radang akibat sakit sendi
> Bertindak sebagai pelincir pada sendi.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...