Nuffnang

Sunday, May 25, 2014

KELEBIHAN VITAMIN C CHEWABLE SHAKLEE BERBANDING YANG LAIN

Assalamualaikum & salam sejahtera

Memang dah lama tunggu-tunggu Shaklee re-stock vita C chewable ni sebab permintaan yang tinggi. Alhamdulilah sekarang dah ada pun, sebab ramai yang mencari, fa borong banyak-banyak buat stock! Memang HOT item si Chewable ni.

Macam semua tahu, terdapat 2 jenis Vitamin C dari Shaklee, Sustained Release Vitamin C 500mg & Chewable Vita-C Plus (100mg) tapi hari ni fa nak cerita pasal Chewable Vita-C Plus.

Ramai yang ingat, Chewable Vita-C ni hanya untuk kanak-kanak. Tapi korang silap, Vita C Chewable ni sesuai diambil oleh setiap golongan. Masa fa preggy dulu, ni lah Vita-C yang fa kemam hari-hari sebab rasanya yang masam-masam sedap buat fa lega dari morning sickness. Kalau bagikan anak-anak ni mesti dorang suka sebab boleh kunyah macam gula-gula. :)

Ok jom baca apa keistimewaan Si Chewable Shaklee ni.
  • Rasa Chewabe Vita C tak pahit sesuai diambil oleh kanak-kanak.
  • Boleh dikunyah dan sedap kerana rasa oren yang semulajadi sangat ideal dan selamat diambil oleh kanak-kanak dan orang dewasa.
  • Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan malam)
  • Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas juga
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
  • Dapat melegakan Morning Sickness sebab rasa sitrus yang sedap
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
  • Membekalkan 100MG Vitamin C yang ditambah dengan rose hips dan bioflavonoids complex. Rose hips dan bioflavonoids ni membantu meningkatkan lagi fungsi vitamin c apabila masuk kedalam tubuh badan kita. 
  • Percaya atau tidak 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg

Keperluan Vitamin C dalam badan kita

  • Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • Menguatkan struktur gigi dan gusi
  • Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
  • Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  • Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapatmengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
  • Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
  • Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat
  • Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
  • Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
  • Membantu dalam proses pemulihan kudis
  • Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
  • Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa
Kekurangan Vitamin C dalam badan akan menyebabkan:
  • Sakit-sakit dan sengal badan
  • Lemah badan
  • Kerap demam dan senang dijangkiti selsema
  • Bengkak gusi
  • Hidung berdarah
  • Scurvy (pendarahan pada badan,lebam-lebam, gusi berdarah, gigi mudah tercabut,pendarahan pada otot dan sendi)
Jadi sesiapa yang nak makan Vitamin C tapi tak suka nak telan-telan ni, boleh lah dapatkan Chewable Vita-C Plus ni dari fa. Kunyah-kunyah bila-bila perlu. Harga pun tak mahal mana pun RM37.50 = 90 biji.


✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...