Nuffnang

Monday, March 3, 2014

PRe-WAHM (Day 1)

As Salam semua.

Bila tengok Airis tidur hilang segala penat seharian menjaga Airis hari ni. Hari ni 1st day fa WAHM. Bukan fully WAHM tapi seminggu je sebab minggu depan nak masuk opis dah.

Hari ni walau apa pun jadi, no Mama.. no Angah. Menangis macam mana pun Airis, letih macam mana pun Fa, fa kena harung jugak. Sebelum balik mama banyak kali tanya, nak mama ikut ke? along boleh handle Airis ke nanti... fa just jawab " dah anak along, pandai la along handle"

Sepatutnya start hari ni fa nak buat stok EBM beku. Dah set dalam kepala nak pump 2 jam sekali tapi.... bukan nak kata 2 jam sekali, sejam sekali pon tak sempat. Sebabnya Airis meragam. Nenen dah sudah, bobok dah sudah, tengok tv dah sudah, yak dah sudah, kencing dah sudah semua lah dah sudah. Apa yang diragamkan pon tak tahu. Asik nak dokong je.Orang cakap baby tak biasa memang camtu, nanti esok lusa dah biasa ok lah. Ye la selama lebih kurang 2 bulan setengah kat kampung, enviroment kampung tetiba balik KL memang la rasa janggal. Pasal stok EBM tu maybe kena tuka time la nampaknye. Maybe malam kan tapi hari ni fa dah tak larat. Esok walaucamne pun kena jugak buat.

Tapi tadi bila time fa masak boleh pulak Airis duduk kat rocker layan chanel Disney Junior sampai babah balik. settle je masak baru Airis nangis sebab dah sampai masa dia tidur & nenen baring.

1 hari menjaga Airis memang mencabar diri. Fa langsung tak sempat makan. Baru nak suap nasi, Airis dah hek hek hek. Sampai tak ada selera langsung nak makan. Fa cepat-cepat bancuh ESP+NESTUM+MILO minum bagi perut tak masuk angin. Alhamdullilah tahan sampai fa selesai masak makan malam en.suami.

ok lah, fa nak tidur, penat sangat badan ni. Kaki semua dah menggigil. Sebelum tidur makan 4 biji Ostematrix + 1 biji Omega supaya esok pagi rasa fresh & badan tak sakit-sakit.

oh lupa nak cakap, ESP tengah offer ye bulan ni. Jom la grab 6 sekali free 1. Share ngan kawan-kawan beli. Rugi woo tak grab sebab korang akan rasa jimat kat situ. ESP ni paling TOP! Cepat-cepat PM fa ok sebelum terlambat. :)

Nyte Xoxo

Shaklee ID (949399)

Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian . Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...