Nuffnang

Saturday, August 10, 2013

My Precious - Baby List

Salam gojes Mommies

Entry hari ni fa nak cerita pasal Si Precious punya LIST. Disebabkan fa ni 1st time mommy, banyak yang fa taktau, ape yang nak kena beli, perlu ke tak berbaloi ke tak. Hais, En.Suami pon buzy, Mama pulak nun kat kampung, kawan-kawan la yang banyak share keperluan baby ni selain fa tanya kat En.Google.

Mesti ramai kat luar sana yang 1st time mommy cam fa kan? So meh fa kongsi ngan u all baby list yang fa dah buat & hope dapat membantu mommies yang tengah pening-pening kepala :) fa buat ikut bulan sebab fa nak budget senang.

Baby Checklist

6 Bulan (September 2013)
- Napkin
- Cotton Ball / Cotton Bud
- Changing Mat
- Berus Botol
- Nursing Bra
- Breast Pad
- Baju (Lengan Pendek, Lengan Panjang, Romper, Sleep suit, Jumpsuit)
- Seluar ( Pendek, panjang)
- Bedung
- Mitten & Bootie
- Sapu tangan
- Towel
- Bib
- Barut
- Blanket

7 Bulan (Oktober 2013)
- Kelambu
- Toiletries (Sabun,Syampu,Bedak,Lotion,Baby oil)
- Baby Wipes
- Nappy Cream
- Vicks/Minyak Telon
- Bakul letak toiletries baby
- Pempers
- Maternity Pad
- Tilam/Bantal (Bedding Set)
- Katil Baby 

8 Bulan (November 2013)
- Feeding Bottle
- Bottles Sterilizer
- Breast Pump
- Termos


9 Bulan (December 2013)
- Set Pantang SHAKLEE
- Set Bersalin ANUGERAH

haa.. setakat ni je yang fa listkan.. nanti kalau ade lagi fa update k or momies boleh add on untuk fa? hihihihi

======================================================================
(ID SHAKLEE : 949399)

Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian &dapatkan harga ahli.Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...