Nuffnang

Thursday, November 27, 2014

KEBAIKAN SET BERSALIN SHAKLEE DARI SEGI NUTRISI UNTUK PEMULIHAN IBU BERPANTANG.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sebelum tidur fa nak share testimoni Set Berpantang Shaklee.
Selan Set hamil dan penyusuan, Set pantang Shaklee pun selalu mendapat sambutan. Fa ada la 2 3 orang customer yang masa anak sulung makan jamu bagai tapi bila anak ke 2 terus bertukar untuk berpantang moden. Bukan fa nak kondem jamu-jamu semua tu, Ini adalah pilihan sendiri. Kita diberi pilihan dan pilih lah yang terbaik dan tak memudaratkan.

Fa pengguna Set Pantang Shaklee sebab fa nak kan recovery yang pantas! Sebab fa nak sesuatu yang tak menggangu penyusuan fa, dan buatkan fa bertenaga dan stress-less. 

Result? 
Luka jahitan fa sekejap je kering, fa rasa bertenaga dan susu semakin meriah - Alhamdullilah.


KEBAIKAN SET BERSALIN SHAKLEE DARI SEGI NUTRISI UNTUK PEMULIHAN IBU BERPANTANG.

1. ZAT BESI (IRON) - VITALEA WITH IRON
Ibu menyusukan anak memerlukan antara 25- 27 mg sehari.
Kekurangan zat besi boleh mengalami rasa mudah penat, rasa sukar bernafas, dan senang diserang dijangkitan kuman.

2. VITAMIN B - B COMPLEX with ASID FOLIC
Vitamin B mengandungi 8 jenis vitamin B yang sangat penting bagi menukarkan makanan menjadi tenaga.
Asid Folic, B6 dan B12 membantu kesihatan jantung dan saluran darah dengan merendahkan tahap homocysteine dalam darah.

3. VITAMIN C
Ibu yang kurang Vitamin C akan rasa mudah penat, cepat marah dan mudah mendapat penyakit meroyan.
Sendi dan otak akan berasa sakit dan mudah mendapat lebam jika terlanggar meja atau dinding.
Gusi berdarah dan jangkitan pada gusi, rambut gugur kulit kering dan mudah jatuh sakit antara masalah yang diamalami oleh ibu yang kekurangan vitamin C.

4. ZAT ZINK - ZINC COMPLEX
Wanita yang berpantang akan mudah demam dan diserang pelbagai virus dan bakteria.
Zinc diperlukan untuk meningkatkn sistem daya tahan melawan penyakit.
Zinc penting dalam pembentukansel sel yang telah rosak semasa kehamilan dan proses kelahiran. Juga membentuk kolagen bagi menyembuhkan luka dengan cepat.

5. KALSIUM - OSTEMATRIX
wanita menyusukan anak memerlukan sebanyak 1,000 mg hingga 1,500 mg kalsium sehari.
Kalsium sangat penting dalam memperbaiki fungsi saraf bagi megelakkan rasa kebas kaki dan tangan dan mempercepatkan pengecutan otot rahim agar kembali ke saiz asal.
Kalsium sangat penting untuk pembentukan gigi dan tulang pada bayi yang disusukan.

6. PROTIEN - ESP
Kacang soya mempunyai kandungan protien yg tinggi dan sangat diperlukan dalam pemakanan dan bayi yang menyusu akan mendapat faedah yang banyak.
Protien akan merangsang pertumbuhan fizikal dan mental dan menyebabkan bayi akan cepat membesar dan menjadi cerdik.
Tidak mengandungi kolestrol sesuai untuk wanita yang berpantang.
Wanita hamil memerlukan sekurangnya 70g protien sehari.


✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan sekitarnya
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu


Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya **RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
** Tidak termasuk Kos Penghantaran RM10 bagi semenanjung & RM20 bagi Sabah & Sarawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...