Nuffnang

Monday, October 20, 2014

Rangkaian Set Pencuci GET CLEAN HOME Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selain supplement, shaklee pon ada rangkaian bahan pencuci. Bahan pencuci yang dikhaskan untuk kegunaan rumah dan yang pastinaya selamat tanpa bahan-bahan yang kimia merbahaya dan semestinya berkesan dan mesra alam/

Bila anak membesar dan mula nak explore macam-macam, kebersihan rumah adalah tanggungjawab fa sepenuhnya. Airis sama seperti fa, mempunyai kulit yang sensetif dan sensetif pada habuk dan debu. Jadi kebersihan adalah penting supaya Airis tidak terkena Alahan (allergic) Lelah (asthma) mahupun eczema.


SET GET CLEAN Shaklee terdiri daripada:
Basic H
Soft Fabric
Fresh Laundry
Hand Dish Wash

Jika sebelum ni fa gunakan bahan pencuci yang dibeli dari pasaraya, sekarang selepas fa mulakan dengan mencuba Get Clean Basic - H terus fa jatuh cinta dengan full set Pencuci Get Clean
Shaklee.

Basic - H2

Bila ada anak ni, memang kena rajin sikit. Lebih-lebih lagi airis dalam fasa meng 'explore' satu rumah. Fa bancuhkan satu sudu kecil Basih -H bersama satu penutup dettol. Mop lantai dan tak perlu dibilas sebab ianya tak melekit. Tandas pon nampak bersih berkilat.

● Tak melekit dan tidak perlu dibilas selepas mop lantai.
●  Sangat pekat dan jimat kerana hanya beberapa titis diperlukan untuk satu baldi.
● sesuai digunakan untuk mencuci tandas, lantai, tingkap, cermin, dinding, dan perabut yang berhabuk.

Berkesan
* Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
* Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
* Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama

Tahukah Anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Mesra Alam
* Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
* Biorosot
* Tanpa fosfat
* Bungkusan yang boleh kitar semula
* Tanpa bahan pewarna
* Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Hand Dish Wash

Percaya atau tidak, fa sekarang cuci barang-barang airis guna hand dish wash shaklee je. Dulu fa gunakan jenama yang popular tapi botol airis still ade bau dan punting still kepam. Kena rendam semalaman untuk hilangkan kotor dan masam susu. Tapi lepas gunakan Hand Dish Shaklee,  takperlu rendam, punting dan botol terus nampak berkilat macam baru beli.

● Tiada bahan kimia
● Berasaskan dari sumber tumbuh-tumbuhan.
● Selamat digunakan untuk mencuci botol susu, punting, mainan  dan perkakas dapur.
● sangat pekat, setitis sahaja menghasilkan buih yang banyak.

Berkesan
Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
Buih Sabun yang lebih tahan lama

GET CLEAN LAUNDRY


Fresh Laundry Concentrate Powder Shaklee
Fa memang cerewet kalau basuh baju nak pastikan bau wangi dan bersih. Fa cukup tak suka baju yang bau hapak. Kalau cuci waktu malam sidai dekat luar esoknya mesti ada gak bau hapak/masam/lembab. Baju babah selalu tak bersih kat bahagian colar. Kalau cuci baju airis pulak fa pastikan bahan pencuci tu selamat sebab kulit airis sensetif. Jadi pencuci baju Shaklee ni memang menepati citarasa dan keperluan fa.

● Formula enzim nya yang semulajadi membantu pakaian yang dibasuh lebih bersih dan tiada bau hapak.
● Dengan satu kotak mampu membuat basuhan hingga 88 basuhan.  Hanya 1 sudu setiap 8 kg basuhan.
● Selamat digunakan untuk membasuh pakaian bayi kerana selamat pada kulit bayi yang sensetif.
● Sesuai untuk mereka yang berkulit sensetip dan elergi
● Bau yang menyenangkan dan segar.
● Berkesan untuk hilangkan daki dikawasan colar baju.
● Lembut pada tangan.

Tahukah Anda?

Kebanyakan serbuk pencuci mengandungi bahan perengsa yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan dan mengakibatkan reaksi alahan. Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu sejenis bahan perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya. Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerengsaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata manakala sentiasa terhidunya pula akan merengsakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yang bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam.

Fresh Laundry Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Soft Fabric Concentrate Shaklee
● Berkepekatan tinggi  iaitu 946ml (32auns) dapat melembutkan sebanyak 64 muatan.
● Mudah disimpan dan boleh dituang walaupun atas tangan.
● Digunakan untuk melembutkan pakaian iaitu lebih berbau segar, selembut sutera dan menghilangkan kedutan-kedutan pada kain.
● Size yang kecil mudah dibawa kemana-mana.
Set Get Clean Home Shaklee patut ada pada setiap rumah kerana ianya Selamat, Tiada bahan kimia, tanpa gas beracun, Tidak bertoksik, Tiada bahan pewangi, Ph seimbang dan tanpa klorin.

Jadi apa tunggu lagi? Jom tukar kepada Shaklee kerana semua produk pencuci Shaklee telah diuji dan 100% selamat kerana ianya:
* Tidak bertoksik
* Tanpa gas beracun
* Tanpa bahan kimia berbahaya
* Tanpa bahan pewangi
* Lembut pada tangan
* pH seimbang
* Tanpa klorin

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Kini anda boleh dapatkan penjimatan sebanyak 15% - 20% dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pendaftaran hanya RM65 seumur hidup dan nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...