Nuffnang

Monday, September 16, 2013

Kenapa perlu upgrade ke Omega Guard Shaklee?

Salam semua.

Ok memandangkan hari ni cuti, en suami pon takde so boleh la fa update-update blog & reply-reply email customer. Fa terkejut jugak ramai pulak yang nak order Set Slimming Shaklee ni. Kiranya Lecithin + Alfafa ni memang hot selling setakat ni selain ESP. Alhamdullilah.

Ramai yang tanya fa untuk Slimming ni nak makan yang mana. Selalu memang fa suggest Lecithin dan Alfafa. Tapi sekarang fa akan suggest Omega Guard. Sebab Omega Guard membakar lemak lagi cepat berbanding Lecithin. Haaa... tak caya kan!

Alhamdullilah lepas fa suggest kan pada customer untuk upgrade lecithin kepada Omega Guard ramai yang lagi puas hati & bagi positif result. Sebab fa pon mengamalkan Omega Guard ni lepas masuk Trimester 2. Berat badan fa steady je. Ramai yang tanya bila fa nak gemok. Ceh!


Mesti semua tak tahu kan, Omega Guard ni adalah sumber asid lemak Omega -3 yang paling tinggi.
Jika kita nak turunkan berat badan dengan cara yang lebih mudah, pastikan kita memasukkan sumber asid lemak omega-3 dalam diet kita. Dengan memakan makanan yang tinggi dengan omega-3 akan mempercepatkan pembakaran lemak badan.
Makanan yang mengandungi Asid lemak Omega -3
  • salmon
  • walnut
  • sardin
  • Flaxseeds
  • Soy Bean
  • Tuna
  • Tofu
Selain itu Minyak Omega -3 membantu mengurangkan kolestrol tinggi dan tekanan darah tinggi dan juga membantu dalam banyak penyakit seperti:
  • diabetes
  • sindrom usus (IBS)
  • artritis reumatoid
  • masalah kulit
  • osteoporosis
  • kemurungan
  • ADHD (perhatian defisit hiperaktif gangguan)
  • asma
  • pelbagai jenis kanser (terutamanya payudara, kolon dan prostat kanser).
Kenapa Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik berbanding Minya ikan yang lain?
*Kredit to http://www.cantiksihatsemulajadi.com/2013/07/saya-nak-kurus-mana-nak-pilih-antara.html
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.
  • Kebanyakan jenama lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc .Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya)
  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana di hati lah terdapat kandungan toksik tinggi. Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies.Ikan-kan yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain.
  • Omega guard (minyak ikan) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA. EPA dan DHA juga penting dalam diet wanita hamil akan memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi.
  • Fungsi penting dalam pembentukan hormon prostaglandins. Hormon prostaglandins ini berfungsi menyeimbangkan tekanan darah, blood clotting, keradangan dan fungsi buah pinggang.
  • Pengambilan tinggi omega 3 semasa kehamilan boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi.

Menarik kan Omega Guard ni? Sebab tu fa pon upgrade pengambilan Lecithin en.suami dengan Omega Guard. Bukan fa cakap Lecithin tak ok, tapi nak cepat pembuangan lemak, kita boleh upgrade kepada Omega Guard.

Nak dapatkan result lagi cepat?
Alfafa + Omega Guard + 3L air sehari = Penurunan berat yang menakjubkan :)

****************************
Shaklee ID (949399)
Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & dapatkan harga Penjimatan. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...