Nuffnang

Monday, August 26, 2013

Breast Pump - Rumble Tuff

Salam gojes readers & bloggers

oh yes im on mc again today! Semalam fa pergi openhouse balik dengan berhujan lebat. So hari ni pakej dengan demam +  ceri beri.

Fa tak dapat nak pergi Stock Clearance Pureen semalam. Frust gile sebab tak dapat nak shopping product Pureen dengan murah. Tapi fa tengok fbbPureen tu memang penuh la dengan orang. im sooo jealous!

So memandangkan memang mood nak shopping barang Si Precious tapi takdapat pergi jom kite borak pasal 'breast pump' :]

Benda yang fa fokus seawal 3 bulan preggy ialah breast pump. Yelah, baju nk beli kena tunggu 6-7 bulan, sabun sabun semua tak kan nak beli awal-awal kan. So yang fa asik google dan tanya-tanya kawan -kawan pasal breast pump dan feeding bottle.

Mula-mula memang fa aim dekat Madela Harmony. Harga pon dalam lingkungan Rm 219.00 (kalau dapat cari yang pakej atau sale lagi berbaloi) tapi bila fikir Madela Harmony ni manual, penat woo nak pump so fa deside nak cari yang electrik.

Fa pernah tanya kawan fa, isma brand apa yang dia guna. Dia kata Madela yang electrik. Tapi kakak dia belikan dekat oversea so murah la dari Malaysia. Murah pon dalam Rm 500 ++ (Mati!) So fa servey harga Rm 800++ duit Malaysia. Ooookkkk!! Tapi yang ni yang ada 2 tu eh, bukan yang satu botol. Kalau yang satu pump tu Madela Mini Electrik dalam Rm299.

Sekali Kawan fa lagi sorang ni (erna) suggest ada satu 1 Stop baby centre ni dekat Puchong (Fabulous Mom) situ boleh beli breast pump dengan pakej dan murah. fa pon google la www.fabulousmom.com dan Breast pump yang menarik hati  brand Rumble Tuff. Fa google ade 1 entri ni buat review baik pasal Breast Pump ni. klik sini

So far review pasal Rumble Tuff ni puas hati la tapi dia bising sikit so boleh tau if kita tengah pump susu kan. Lagi satu yang bestnya pump ni boleh pakai manual,bateri atau electrik. So sangat jimat.
Dekat Fab Mom ada pakej untuk breast pump ni. Ini pakej yang fa rasa fa akan pilih :
Awesome Mom Set RM559.00
- Breast Pump ( 1Set)
- Milk Storage
- cooler bag
- 6 bottles
- 3 ice packs
- voucher untuk beli BF bra(rm39.90) dengan harga rm10.00

Ok so breast pump dah settle tunggu beli je. Which is maybe next month atau another month nak beli cuma kena call Fab Mom dulu k nak konfemkan yang offer tu ada lagi. Next fa update review pasal feeding bottles pulak k.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...